Klimtalent Einer Rubio bevestigt transfer naar Movistar

dinsdag 13 augustus 2019 om 18:20
Klimtalent Einer Rubio bevestigt transfer naar Movistar

foto: IsolaPress

Eerder wisten we al de interesse te melden van Movistar in Einer Rubio, maar nu heeft de 21-jarige klimmer daadwerkelijk bevestigd te zullen verkassen naar de Spaanse WorldTour-ploeg. “Ik ben heel erg blij dat ik een tweejarig contract heb getekend”, zo laat de beloftevolle Rubio weten aan Spaanstalige media.

Rubio staat te boek als een van de grootste klimtalenten van zijn generatie. Zo werd hij dit seizoen tweede in de Giro d’Italia U23, achter zijn landgenoot Andres Camilo Ardila. Bovendien won hij de afsluitende bergetappe met aankomst op de Passo Fedaia. Een jaar eerder wist hij al indruk te maken in de Giro Valle d’Aosta (vierde) en de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia (vierde en een ritzege).

De kersverse aanwinst van Movistar komt dit seizoen uit voor de Italiaanse opleidingsploeg Vejus-TMF-Cicli Magnum. “Ik ben blij dat ik de stap kan maken naar de WorldTour, maar ik wil me nu eerst nog concentreren op mijn huidige ploeg.” De Colombiaan begint donderdag als kopman én topfavoriet aan de Tour de l’Avenir, zeker na het wegvallen van zijn landgenoot Ardila, die kampt met een knieblessure.

Zijn nieuwe werkgever Movistar wist eerder al Enric Mas, Inigo Elosegui en Gabriel Cullaigh te verleiden tot een overstap. Daartegenover staat wel het vertrek van Mikel Landa, Nairo Quintana, Winner Anacona en Jasha Sütterlin. Daarnaast lijkt Giro-winnaar Richard Carapaz te kiezen voor een nieuw avontuur bij Team Ineos.


Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir

Dit artikel delen: