Klimtalent Jérémy Bellicaud maakt overstap naar Wanty-Gobert

donderdag 8 augustus 2019 om 19:57
Klimtalent Jérémy Bellicaud maakt overstap naar Wanty-Gobert

foto: Giro della Valle D'Aosta-Mont Blanc 2019

Wanty-Gobert zag deze week Guillaume Martin vertrekken naar Cofidis, maar de ProContinentale ploeg heeft met Jérémy Bellicaud een nieuwe Franse klimmer ingelijfd. De 21-jarige renner maakte dit jaar onder meer indruk in Le Tour de Savoie Mont Blanc.

Bellicaud wist dit jaar als derde te eindigen in de Franse beloftenkoers, achter winnaar Chris Harper en Pierpaolo Ficara. Daarnaast droeg hij één dag de leiderstrui in de Giro Ciclistico della Valle d’Aosta Mont Blanc. “Ik ben zeer blij met de kans om bij Wanty-Gobert prof te worden”, zo reageert Bellicaud in een perscommuniqué.

“Het was mijn grote doel tijdens mijn beloftenperiode, maar een sleutelbeenbreuk in mei gooide roet in het eten. Ik liet de moed echter niet zakken, kon snel weer de training hervatten en stond zodoende fris aan de start van de Tour de Savoie. Ik wist in die laatste wedstrijd mijn beste prestaties van het seizoen neer te zetten.”

Toch kwam de aanbieding van Wanty-Gobert als een verrassing, zo erkent Bellicaud. “Het was een onverhoopte verrassing om toch nog een profcontract te tekenen bij Wanty-Gobert. Mijn doel is om de komende twee jaren zoveel mogelijk progressie te boeken.” Bellicaud komt van opleidingsformatie CC Etupes, waar ook Martin vandaan komt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair