Klimtalent Rivera tekent contract bij Bardiani-CSF-Faizanè
foto: Cor Vos
woensdag 23 september 2020 om 09:40

Klimtalent Rivera tekent contract bij Bardiani-CSF-Faizanè

Update Kevin Rivera koerst al sinds 2017 voor Androni Giocattoli-Sidermec, maar volgens Tuttobiciweb zal de 22-jarige klimmer volgend jaar uitkomen voor Bardiani-CSF-Faizanè. De formatie van de familie Reveberi heeft ook nog een jonge Colombiaan binnengehaald.

De uit Costa Rica afkomstige Rivera heeft al enkele mooie dingen laten zien in het tenue van Androni Giocattoli-Sidermec. Zo won hij in 2017 de Tour of China II en vorig jaar was hij de beste in de Sibiu Cycling Tour. Rivera wist zich ook al op een hoger niveau te onderscheiden, met een negende plek in Milaan-Turijn.

De jonge klimmer begon veelbelovend aan het wielerseizoen 2020 met twee ritzeges in de Vuelta al Tachira en winst in de koninginnenrit van de Tour de Langkawi met finish op Genting Highlands. Rivera moest de voorbije periode echter meerdere wedstrijden laten schieten, aangezien hij door de coronacrisis vastzat in zijn thuisland Costa Rica.

Jonathan Cañaveral
Bardiani-CSF-Faizanè heeft normaliter alleen maar Italiaanse renners in dienst, maar gaat voor 2021 de buitenlandse toer op. De formatie heeft zich namelijk ook weten te versterken met de 23-jarige Jonathan Cañaveral. De Colombiaan komt van het mountainbiken en rijdt dit seizoen voor het continentale Giotti Victoria.

Cañaveral eindigde begin deze maand nog achtste in de meerdaagse wielerwedstrijd Turul Romaniei. Verder werd hij dertiende in de Memorial Marco Pantani en 23e in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Eerder wist La Gazzetta dello Sport al te melden dat Bardiani-CSF-Faizanè bezig is met de terugkeer van Enrico Battaglin. (woensdag 23 september, 9.40 uur)


Update – Transfer Rivera definitief afgerond

De transfer van Kevin Rivera naar Bardiani-CSF-Faizanè is in kannen en kruiken. De Italiaanse formatie laat in een persbericht weten dat de beloftevolle klimmer voor twee jaar heeft getekend. “Ik ben blij dat ik een nieuw wielerjaar kan beginnen in een nieuwe ploeg. Ik begin nu aan twee belangrijke seizoenen. Ik moet nu echt de laatste stap zetten als beroepswielrenner.”

“De ambitie is om belangrijk te zijn voor de ploeg en mooie overwinningen te boeken. Ik wil mezelf testen in de Giro d’Italia van 2021. Het is een van de belangrijkste koersen op de kalender.” (woensdag 23 september, 12.00 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.