Klimtalent Martínez verlengt contract bij EF Education First
foto: Cor Vos
donderdag 21 maart 2019 om 19:04

Klimtalent Martínez verlengt contract bij EF Education First

EF Education First denkt niet alleen maar aan de korte termijn. De Amerikaanse WorldTour-ploeg wist onlangs al Michael Woods langer aan zich te binden. Nu heeft ook Daniel Felipe Martínez zijn contract verlengd tot en met 2023.

Martínez is bezig aan zijn tweede seizoen bij EF Education First. Vorig jaar stak hij al regelmatig zijn neus aan het venster. Zo wist hij top-10 te rijden in koersen als de Colombia Oro y Paz, de Ronde van Catalonië en de Colorado Classic. Daarnaast werd hij derde in de Ronde van Californië.

Dit jaar lijkt de klimmer een extra stap te hebben gezet. Zo kroonde hij zich in februari al tot Colombiaans kampioen tijdrijden. Enkele weken later finishte hij als derde in de Tour Colombia 2.1. Als klap op de vuurpijl won hij de koninginnenrit van Parijs-Nice: zijn eerste zege op WorldTour-niveau.

Daniel Felipe Martínez heeft alle reden om te lachen – foto: Cor Vos

Tijdrijden 
EF Education First is er als de kippen bij om het goudhaantje langer aan zich te binden. “Dit is de beste ploeg voor mij”, zo laat Martínez weten in een persbericht. “Ik kijk echt uit naar de toekomst.” Zijn ploegleider Juan Manuel Garate is blij met het goede nieuws. “Dani is zeer ambitieus: hij wil hoe dan ook slagen als wielrenner.”

“Het is een fantastische klimmer, die ook nog eens kan tijdrijden”, vult teammanager Jonathan Vaughters aan. “Vooral dat laatste maakt me zeer enthousiast. Dani past perfect binnen onze ploeg, aangezien het ook een geweldige kerel is. We kijken allemaal uit naar de toekomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.