Kluge-Reinhardt pakken leiding in Zesdaagse van Londen
zaterdag 27 oktober 2018 om 08:35

Kluge-Reinhardt pakken leiding in Zesdaagse van Londen

Wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt veroverden op de vierde avond van de Zesdaagse van Londen de leiding in het klassement. Later vandaag beginnen zij met nog eens drie koppels in dezelfde ronden aan de twee laatste dagen. Yoeri Havik en Wim Stroetinga moesten in de lange jacht een ronde toestaan aan de concurrentie en zakten van plaats twee naar vijf. Wat betreft puntenaantal kunnen onze landgenoten zich nog met de besten meten, waarmee de strijd nog allerminst gestreden is.

De Australiërs Leigh Howard en Kelland O’Brien begonnen gisteren als leiders aan de vierde avond van de Zesdaagse van Londen, waarvan de slotfase bijzonder spannend belooft te worden. De concurrentie lag echter op de loer met liefst zes koppels in dezelfde ronde. Chris Latham en Andrew Tennant leken in de eerste koppelkoers uitstekende zaken te doen door het onderdeel te winnen én een ronde te pakken op de concurrentie.

De andere koppels in de top van het klassement was er dus veel aangelegen om de scheve situatie recht te trekken en dat lukte. Wojciech Pszczolarski en Daniel Staniszewski wonnen de tweede koppelkoers met ook wereldkampioenen Kluge-Reinhardt en Hester-Mørkøv in dezelfde ronde. Deze drie koppels beginnen samen met Latham-Tennant vandaag in dezelfde ronde aan de vijfde avond. Voor Howard-O’Brien en het Nederlandse koppel Havik-Stroetinga waren de druiven zuur: de volgen nu op één ronde.

flag-gb Six Day London 2018
Tussenstand na vierde avond
1. flag-de/flag-de Roger Kluge-Theo Reinhardt – 277 punten
2. flag-gb/flag-gb Chris Latham-Andrew Tennant – 269 punten
3. flag-pl/flag-pl Wojciech Pszczolarski-Daniel Staniszewski – 266 punten
4. flag-dk/flag-dk Marc Hester-Jesper Mørkøv – 259 punten
5. flag-nl/flag-nl Yoeri Havik-Wim Stroetinga – 275 punten en 1 ronde

8. flag-nl/flag-nl Nick Stöpler-Melvin van Zijl – 213 punten en 2 ronden
Volledige tussenstand

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.