Knaven: “Boom kan belangrijke rol vervullen bij Team Sky”
zaterdag 12 juli 2014 om 11:27

Knaven: “Boom kan belangrijke rol vervullen bij Team Sky”

Vorig jaar hadden Lars Boom en Team Sky al contact over een eventuele transfer. Ook dit seizoen zijn er geruchten over een overgang. Servais Knaven zegt hierover: “Het is een heel goede renner die bij elke ploeg een belangrijke rol kan vervullen en dus ook bij ons, maar er zijn veel interessante renners.”

“De transfermarkt is volop in beweging en er zijn veel renners die graag bij ons willen fietsen. Er zijn alleen niet veel plekken in de ploeg vrij”, stelt de ex-prof tegenover NUsport. “Het management begint vaak met de toprenners en dan kijken ze daarna wat er nog over is van het budget. Dat is niet zo hoog dat we drie toppers kunnen aantrekken.”

Eerder liet Boom aan Omroep Brabant weten open te staan voor een vertrek naar Team Sky. “Ik zou nu best wel willen. Maar dat is normaal omdat je nu in onzekerheid zit en zekerheid zou willen voor je carrière.” De Nederlander doelt hiermee op het stoppen van Belkin, waardoor het niet zeker is of zijn huidige ploeg volgend jaar nog bestaat.

Richie Porte
Bij Team Sky is Richie Porte kopman geworden in de Tour na het uitvallen van Chris Froome. Knaven heeft hoge verwachtingen van de Australiër. “Hij is in goede vorm, misschien is top vijf of zelfs top drie wel mogelijk. We zijn blij dat de hectiek van de vlakke ritten achter de rug is. Nu moeten de klimmersbenen gaan spreken en moeten we Porte zo goed mogelijk in het klassement houden.”

Lees ook:
Lars Boom staat open voor een vertrek naar Team Sky

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.