Knaven: “Richie Porte is onze nieuwe kopman”
woensdag 9 juli 2014 om 18:33

Knaven: “Richie Porte is onze nieuwe kopman”

Richie Porte is in de Tour de France de nieuwe kopman van Team Sky. Dat zegt ploegleider Servais Knaven tegenover Radio 1. Porte neemt de rol over van Chris Froome, die moest opgaven na valpartijen. “Richie is nu onze nieuwe nummer één. Hij staat goed in het klassement, is een uitstekende vorm en had al een beschermde status binnen de ploeg”, aldus de ploegleider.

“Op een gegeven moment houdt het gewoon op”, zegt Knaven over Froome. “Die tweede val was gewoon teveel van het goede. Na zijn eerste val vandaag zat hij meteen terug op de fiets. Maar bij die tweede val was het klaar. Hij was naar hier gekomen met het idee om de Tour te winnen. Ach, we hebben dit ook al meegemaakt met Wiggins in de Tour van 2011. Daarna werd hij derde in de Vuelta. Chris komt zeker terug. Al blijft het doodzonde. Het is niet zijn jaar geworden. Hij viel ook al in de Dauphiné. Maar laten we zijn overwinningen in de Ronde van Oman en Romandië niet vergeten.”

Team Sky heeft met Richie Porte een sterke coureur achter de hand. “Richie heeft vandaag een superwedstrijd gereden. Gelukkig maar. Hij wordt nu onze man. Hij staat goed in het klassement, is een uitstekende vorm en had al een beschermde status binnen de ploeg. Van alle klassementsrenners deed hij – op Nibali na – de beste zaak vandaag.”

Lees ook:
Tour 2014: Valpartijen dwingen Froome tot opgave

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.