Knaven (Team Ineos): “Vraag is of we met drie kopmannen gaan starten”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 juni 2020 om 11:06

Knaven (Team Ineos): “Vraag is of we met drie kopmannen gaan starten”

Egan Bernal, Chris Froome of Geraint Thomas: wie is straks de absolute kopman van Team Ineos in de Tour de France? “Het is een situatie waarin we nog nooit hebben gezeten”, zo vertelt ploegleider Servais Knaven aan de NOS

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 23-jarige Bernal hoopt dit jaar voor een tweede opeenvolgende keer de Tour de France te winnen, maar zal wellicht het kopmanschap moeten delen met Thomas, twee jaar geleden nog winnaar van ‘La Grande Boucle’, en viervoudig Tourwinnaar Froome. “Het is een hele puzzel”, aldus Knaven.

“We hebben het altijd goed gedaan met twee kopmannen, maar drie kopmannen is een ander verhaal. De vraag is of we met drie kopmannen gaan starten. We beginnen wellicht met twee kopmannen en een beschermde renner. Laten we straks eerst maar eens kijken naar het niveau van de renners. Dat is op dit moment erg lastig inschatten.”

De Britse sterrenformatie moet eerst nog tot een definitieve selectie komen voor de Tour. Volgens Cyclingnews is er al een voorselectie van tien renners, aangevoerd door Tourwinnaars Bernal, Froome en Thomas. Het is overigens nog maar de vraag of Froome in de Tour zal uitkomen voor Team Ineos, gezien de verregaande interesse van Israel Start-Up Nation.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.