‘Knechten van Van Poppel kwamen in Polen te vroeg op kop’
foto: Sirotti
dinsdag 7 augustus 2018 om 09:27

‘Knechten van Van Poppel kwamen in Polen te vroeg op kop’

In de derde etappe van de Ronde van Polen haalde Danny van Poppel opnieuw geen topklassering. De sprinter werd in de eerste rit nog vijfde, maar daarna ging het bergafwaarts met de jonge Nederlander. Zijn ploeg LottoNL-Jumbo weet waar het probleem zat. “De jongens hebben wel goed werk geleverd, maar ze kwamen iets te vroeg op kop. Dan komen ze van alle kanten langszij”, schrijft de ploegleiding op haar website.

Toch houdt het team vol en zet het ook de komende dagen bij een sprint in op Van Poppel. “Dat het nu niet loopt zoals gepland, betekent niet dat we het niet blijven proberen. We weten dat Danny het kan en dat vertrouwen blijft.” George Bennett is de man voor het klassement in Polen. Volgens de ploeg kan ook Enrico Battaglin goed uit de voeten in de aankomst van vandaag.

Vierde plaats Powless in proloog Tour of Utah
Aan de andere kant van de wereld staat een team van LottoNL-Jumbo opgesteld in de Tour of Utah. In de proloog werd Neilson Powless vierde. “Het was een vrij korte maar een zeer intense inspanning”, blikt de Amerikaan terug. “Ik denk dat ik dat goed heb gedaan. Het enige waar ik naar gekeken heb was naar mijn eigen tijd. Zodat ik mijn inspanning volledig kon baseren op de manier waarop ik mij voelde vandaag.”

Ook op de vijfde plaats eindigde een renner van de Nederlandse WorldTour-formatie. Pascal Eenkhoorn deed vier seconden langer over de tijdrit. Ploegleider Sierk-Jan de Haan was blij met de prestaties van beiden. “Het is goed voor de moraal om zo te starten. Dat ze goed in orde zijn, zegt iets over hun conditie. Hier hebben we hard voor getraind. Het belooft wat voor deze week.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2018 09:43
onzin! als van Poppel zelf die sprint op tijd aangaat is er niets aan de hand. Hij werd perfect afgezet door Van Hoecke, Boom en Leezer en als hij begon met sprinten op het moment dat Ackermann etc. begon had hij alsnog met een voorsprong begonnen aan de sprint. Hij begon zelf te laat (op het moment dat Ackermann en consorten er al voorbij waren en dus al op een hogere snelheid lagen).
7 augustus 2018 09:51
Ik wou net zeggen. Ik snap dat het team van Poppel uit de wind willen houden maar hij kwam zelf duidelijk snelheid tekort. Dit kan je niet afschuiven op zijn knechten
7 augustus 2018 09:55
Van Poppel heeft momenteel een sprint van hooguit honderd meter in de benen? Anders zou je dat iets (!) te vroeg moeilijk kunnen verklaren.

Het stuk op de site gaat trouwens vooral over het tekortkomen van Van Poppel zelf. De kop is daar ook dat hij op zoek is naar de goede sprintvorm. Het klopt dus dat zijn ploeg weet waar het probleem zit, maar vreemd genoeg kunnen we daar hier helemaal niets over teruglezen.
7 augustus 2018 10:02
Leezer kwam natuurlijk wel veel te vroeg op kop, en ondanks super werk van hem kon hij niet voorkomen dat hij te vroeg stil viel.

Maar van Poppels sprintsnelheid is wel een veel groter probleem natuurlijk in deze.
7 augustus 2018 10:15
De knip-en-plak-werk-journalistiek gieren zeker de kop doen ook geen recht aan de inhoud van het oorspronkelijke bericht op de site... gebeurt steeds vaker deze copy-paste acties die maar halve stukken meenemen.
7 augustus 2018 10:34
Inderdaad een verschrikkelijk slecht stuk van Wielerflits. Lijkt een beetje sensatiezoeken.

De eerste alinea is:
"Danny van Poppel is er in de sprint van de derde etappe van de Ronde van Polen niet aan te pas gekomen. Van Poppel werd goed gebracht, maar zijn sprint kwam niet uit de verf."

Daar staat toch echt dat hij goed gebracht werd.
7 augustus 2018 11:19
Een nogal (wellicht onbedoeld) suggestieve TLJ-tweet luidde gisteren zelfs iets in de trant van 'onze jongens zijn de etappe goed doorgekomen', zonder enige verwijzing naar Van Poppel.
7 augustus 2018 11:33
Een gevalletje klickbait, Wielerflits onwaardig.
7 augustus 2018 11:35
Nee hoor precies wat WF is.
7 augustus 2018 12:02
Wordt uitkijken naar alternatieve sites op deze manier. Zit niet te wachten op halve waarheden.
7 augustus 2018 12:35
Het verschil in snelheid was te groot. Moet iets anders zijn geweest, bijv meer wind aan rechter- dan linkerkant. Er was m.i. niets mis met leadout, kijkend naar de afstand van de meet waarop ze op kop kwamen.
7 augustus 2018 12:54
Ik zou de komende dagen ook vol inzetten op Van Poppel. Ehhmmmmm rittenschema bekeken?:) Jezus, hoe praat ik recht wat krom is en houden we van Poppel uit de wind.
Het is gewoon simpel Van Poppel is momenteel niet goed, klaar.
7 augustus 2018 12:57
Pascal Ackermann klaagde ook al dat hij het wiel van Van Poppel had gekozen en dat Quickstep, dat goed had gezien.
7 augustus 2018 14:31
van Poppel is stiekem geen massaspurter maar gewoon een leuke renner met sterk eindschot. Misschien eens in een andere rol als leadout en/of aanvaller te gebruiken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.