Knieblessure houdt David van der Poel week van de fiets: “Het valt mee”
foto: Photopress.be (archief)
maandag 11 februari 2019 om 18:51

Knieblessure houdt David van der Poel week van de fiets: “Het valt mee”

David van der Poel mag minstens een week niet de fiets op. De Nederlandse veldrijder van Corendon-Circus heeft bij de Superprestige in Hoogstraten een knieblessure opgelopen. Hij mist volgende week de crossen van Middelkerke en Hulst.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het valt mee”, zegt de hard gevallen Van der Poel tegen WielerFlits. “Mijn knie is toch verdraaid geweest, waardoor de buitenste knieband verrekt en opgezwollen is. Het is vervelend, want ik kan mijn knie niet plooien (buigen).” Hij werd na de crash met een brancard van het parcours gevoerd, maar kon tijdens het einde van de cross alweer voorzichtig lopen.

Het seizoen zit er over twee weken, na de Sluitingsprijs Oostmalle al op. Het is nog onzeker of Van der Poel daar bij is. “Ik hoop het wel, maar dat is afwachten wat de dokter maandag zegt”, aldus David.

Mathieu in de sneeuw
De modderveldrit van Hoogstraten werd zondag gewonnen door Davids jongere broer Mathieu van der Poel. De wereldkampioen is momenteel op skivakantie, zo liet hij zien via social media.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.