Knieblessure houdt Tom Dumoulin ook uit Vuelta a España
foto: Cor Vos
maandag 5 augustus 2019 om 14:21

Knieblessure houdt Tom Dumoulin ook uit Vuelta a España

Tom Dumoulin staat over een kleine drie weken niet aan het vertrek van de Vuelta a España. De Nederlander is nog altijd niet voldoende hersteld van de knieproblemen, die deelname aan de Tour de France ook al in de weg stonden.

Dumoulin liep de knieproblemen op bij een val in de vierde etappe van de Giro d’Italia. Een dag later stapte hij opnieuw op de fiets, maar onderweg moest hij alsnog de strijd staken. Daarna probeerde hij via het Critérium du Dauphiné zich klaar te stomen voor de Tour de France, maar de pijn in de knie bleef aanhouden en er werd afgezien van deelname aan de Franse ronde.

Tijdens de Tour werd bekend dat nader onderzoek aan de knie had uitgewezen dat een pees in de linkerknie gescheurd was, waarop Dumoulin zijn fiets enige tijd moest laten staan. Nu blijkt ook de Vuelta a España te vroeg te komen, schrijft het AD. Zijn knie kan nog altijd niet volledig belast worden, onder meer door een peesontsteking en letsel aan het kraakbeen.

“De focus ligt momenteel op volledig herstel en de Vuelta komt daarin te vroeg”, liet een zegsman van zijn ploeg Sunweb weten aan te krant.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.