Knuffelleeuwtje voor Froome, Tourteams bereiden ploegentijdrit voor
foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2019 om 17:30

Knuffelleeuwtje voor Froome, Tourteams bereiden ploegentijdrit voor

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Chris Froome en de voorbereidingen op het Circuit Zolder voor de ploegentijdrit in de Tour de France.

Teams bereiden ploegentijdrit Tour de France voor

Meerdere teams hebben deze woensdagmiddag aangegrepen om op het autocircuit van Zolder in België de ploegentijdrit van zondag in de Tour de France voor te bereiden. De renners van zowel Astana als Trek-Segafredo reden hun rondes om de automatismes alvast zoveel mogelijk in te slijpen. Ook de selectie van Jumbo-Visma ging de ploegentijdrit finetunen, maar week hiervoor uit naar de vliegbasis van Woensdrecht in Nederland.


Toch Tourleeuwtje voor geblesseerde Chris Froome

Weliswaar moet viervoudig winnaar Chris Froome de komende Tour de France noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan, maar de Brit kreeg wel de eerste pluchen leeuw bezorgd. De knuffel wordt tijdens de Tour elke dag uitgereikt aan de geletruidrager. De organisatie leek Froome een hart onder de riem te willen steken en stuurde hem er alvast eentje toe. “Niet meteen de manier waarop ik er dit jaar eentje wilde bemachtigen, maar bedankt”, reageerde Froome via Twitter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.