KNWU deed uiteindelijk geen officiële aanvraag om WK naar Drenthe te halen

dinsdag 1 september 2020 om 09:06
KNWU deed uiteindelijk geen officiële aanvraag om WK naar Drenthe te halen

© Cor Vos

Tijdens het NK op de VAM-berg ontstond enig enthousiasme rond de eventuele organisatie van het WK. De KNWU vroeg die zondag ook informatie op bij de UCI, maar verdere actie is niet meer ondernomen. “Omdat de UCI aangaf dat reeds zo goed als rond te zijn”, aldus koersdirecteur Thijs Rondhuis.

De Nederlandse Wielerunie KNWU polste na het NK bij de UCI wat de stand van zaken was met betrekking tot het WK. “Die gaf aan dat er met drie locaties werd gesproken, er locatiebezoeken zijn geweest en dat men op 2 september bekend maakt waar het WK gaat zijn. Dit hebben we vorige week maandag nog een keer bevestigd gekregen”, zegt Rondhuis aan WielerFlits.

“Voor ons was dat voldoende informatie om geen officiële stappen te ondernemen om het WK naar Drenthe te halen. Er is dus geen sprake geweest van een officiële kandidatuurstelling geweest omdat de UCI heeft aangegeven dat ze zo goed als rond zouden zijn. Als er meerdere kandidaten zijn en er wordt aangegeven dat het zo goed als klaar is, hoef je er geen verdere energie in te stoppen.”

‘Imola en La Planche des Belles Filles strijden om WK’
Morgen maakt UCI-voorzitter David Lappartient dus bekend waar het WK dit jaar zal plaatsvinden. L’Équipe en La Gazzetta dello Sport denken het al te weten. Volgens de Franse sportkrant trekken de renners naar Frankrijk voor een wereldkampioenschap met aankomst op La Planche des Belles Filles.

Volgens La Gazzetta dello Sport is een WK op La Planche des Belles Filles een mogelijkheid, maar de UCI zou de voorkeur geven aan het Italiaanse Imola. Het gaat dan om een WK met start in Bologna, vervolgens tien rondjes op een lokaal circuit met telkens de beklimming van Tre Monti om vervolgens te eindigen op het wereldberoemde Formule 1-circuit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.