KNWU maakt selecties bekend voor EK veldrijden in Rosmalen
Ceylin del Carmen Alvarado - foto: Cor Vos
vrijdag 30 oktober 2020 om 10:30

KNWU maakt selecties bekend voor EK veldrijden in Rosmalen

De KNWU heeft de selecties bekend gemaakt voor het Europees kampioenschap veldrijden in Rosmalen. Bondscoach Gerben de Knegt heeft in totaal 26 renners en rensters aangewezen voor de continentale titelstrijd, die op 7 en 8 november op het terrein van Autotron Rosmalen wordt verreden.

Bondscoach De Knegt denkt dat Nederland – net als in 2018 – opnieuw kan uitblinken in eigen land. “Ik denk dat we bij de elitevrouwen, de beloftenvrouwen en de beloftenmannen voor de titel mee kunnen doen. Al is er bij de laatste categorie minder tegenstand dan normaal door de afzegging van de Belgen.”

“Bij de elitemannen hoop ik op een podiumplaats. Het is een winter met, vooral voor de jongerencategorieën, weinig wedstrijden. Ik heb daarom behalve de resultaten van dit jaar ook de klasseringen van vorige winter meegewogen.” Bij de elitemannen zijn Lars van der Haar, Corné van Kessel en David van der Poel de speerpunten. Mathieu van der Poel duikt pas later het veld in.

Meerdere kandidaten 
Een volledig Nederlands podium bij de vrouwen is zeker niet uitgesloten, aangezien De Knegt kan rekenen op meerdere titelkandidaten met Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Denise Betsema en titelverdedigster Yara Kastelijn. Bij de U23-mannen is het vooral uitkijken naar Ryan Kamp.

Keuzeheer De Knegt heeft in de laatste categorie, de U23-vrouwen, ook meerdere kandidaten voor de Europese titel met Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Manon Bakker, Shirin van Anrooij en Puck Pieterse.

Selectie Elite Mannen
Lars van der Haar
Corné van Kessel
David van der Poel
Maik van der Heijden
Stan Godrie

Selectie Elite Vrouwen
Ceylin del Carmen Alvarado
Lucinda Brand
Annemarie Worst
Denise Betsema
Yara Kastelijn
Sophie de Boer

Selectie U23 Mannen
Ryan Kamp
Pim Ronhaar
Tim van Dijke
Mees Hendrikx
Kyle Agterberg
Luke Verburg
Hugo Kars
Bart Artz

Selectie U23 Vrouwen
Inge van der Heijden
Aniek van Alphen
Manon Bakker
Shirin van Anrooij
Puck Pieterse
Fem van Empel
Susanne Meistrok

Geef een reactie