KNWU maakt vier selecties voor WK wielrennen bekend

dinsdag 7 september 2021 om 13:22
KNWU maakt vier selecties voor WK wielrennen bekend

foto: Cor Vos

De KNWU heeft de selecties voor de elite-vrouwen, junior-vrouwen, beloftenmannen en junior-mannen voor de komende wereldkampioenschappen wielrennen op de weg op papier. De invulling bij de elitemannen en de Mixed Relay wordt in een later stadium bekendgemaakt.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Nederland leverde in de afgelopen vier WK-edities de wereldkampioene op de weg en in diezelfde periode werd ook drie keer gewonnen op de tijdrit. Ook nu ligt de lat hoog voor de KNWU-selectie bij de elitevrouwen, realiseert bondscoach Loes Gunnewijk zich. “We doen er alles aan om opnieuw de titel mee naar huis te nemen. De verwachtingen zijn uiteraard hoog, maar je begint bij elk kampioenschap op nul. De uitgangspositie is goed.”

“We hebben een ijzersterk blok waarmee we een aanvallende koers willen gaan rijden. Het parcours in Vlaanderen leent zich ervoor vroeg in de wedstrijd te gaan koersen en dan hebben we veel ijzers in het vuur waarmee we de wedstrijd in handen willen nemen. Er zal zeker naar ons gekeken worden, maar dat zijn we gewend en zal geen belemmering zijn.”

Op de tijdrit start Nederland normaal gesproken met vier rensters, omdat titelverdedigster Anna van der Breggen en olympisch kampioene Annemiek van Vleuten eigen startplekken hebben. Gunnewijk: “Ook hier hebben we troeven om voor de titel te gaan.” Met Van der Breggen, Van Vleuten, Marianne Vos, Demi Vollering, Chantal van den Broek-Blaak en eventueel ook Amy Pieters beschikt Nederland over voldoende potentiële afmakers in de wegrit.


Elite-vrouwen:
Tijdrit
Anna van der Breggen
Annemiek van Vleuten
Ellen van Dijk
Riejanne Markus

Wegwedstrijd
Anna van der Breggen
Annemiek van Vleuten
Chantal van den Broek-Blaak
Lucinda Brand
Ellen van Dijk
Amy Pieters
Demi Vollering
Marianne Vos

Junior-vrouwen:
Tijdrit
Elise Uijen
Anna van der Meiden

Wegwedstrijd
Mijntje Geurts
Anna van der Meiden
Elise Uijen
Carola van de Wetering
Nienke Vinke

Beloften-Mannen:
Tijdrit
Mick van Dijke

Tweede startplek wordt na het EK toegekend en gaat naar Tim van Dijke of Daan Hoole.

Wegwedstrijd
Marijn van den Berg
Mick van Dijke
Tim van Dijke
Daan Hoole
Olav Kooij
Casper van Uden

Junior-Mannen:
Tijdrit
Tibor del Grosso
Joost Brinkman

Wegwedstrijd
Tibor del Grosso
Joost Brinkman
Rindert Buiter
Lucas Janssen
Mike Bronswijk

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.