KNWU onthult selectie met Lucinda Brand voor Wereldbeker Beekse Bergen
foto: Cor Vos
maandag 7 november 2022 om 10:14

KNWU onthult selectie met Lucinda Brand voor Wereldbeker Beekse Bergen

Lucinda Brand zat al in de aanvankelijke Nederlandse selectie voor het EK in Namen, maar moest die wedstrijd uiteindelijk nog aan haar voorbij laten gaan. Nu staat ze opnieuw op het rooster voor de Wereldbeker Beekse Bergen van aankomende zondag. Ook Corné van Kessel lijkt zijn rentree te maken tijdens de eerste Nederlandse wereldbekermanche.

“Ik hoop dat we Lucinda en Corné in Hilvarenbeek (waar de Wereldbeker Beekse Bergen plaatsvindt, red.) hun eerste stappen weer naar hun oude niveau kunnen zien zetten en verwacht dat we in beide wedstrijden voor de overwinning kunnen meestrijden”, spreekt bondscoach Gerben de Knegt zijn verwachtingen uit. Onder anderen Lars Van der Haar en Fem van Empel zijn ook van de partij.

De Wereldbeker Beekse Bergen bestaat uitsluitend uit crossen voor de elite-mannen en de elite-vrouwen. Omdat er geen wedstrijden voor de overige categorieën zijn, zijn veel beloften toegevoegd aan de eliteselecties. Het team van de elite-mannen bestaat daardoor uit dertien coureurs, de elite-vrouwen hebben een ploeg van veertien rensters.

“Onze renners zijn gemotiveerd om in de GP Beekse Bergen te rijden en ik wil zoveel mogelijk van onze talenten een kans geven om voor eigen publiek te koersen. Ook nu de UCI geen junioren en beloften aan het programma van de Beekse Bergen heeft toegevoegd”, aldus De Knegt. “Gelukkig is er wel een mogelijkheid voor de junioren om op het parcours een internationale wedstrijd te rijden.”

flag-nl Nederlandse selectie (elite-mannen) flag-nl Wereldbeker Beekse Bergen
1.   Lars van der Haar
2.   Corné van Kessel
3.   Pim Ronhaar
4.   Ryan Kamp
5.   Mees Hendrikx
6.   Stan Godrie
7.   Luke Verburg
8.   Joris Nieuwenhuis
9.   David Haverdings
10. Danny van Lierop
11. Bailey Groenendaal
12. Pete Uptegrove
13. Hugo Kars

flag-nl Nederlandse selectie (elite-vrouwen) flag-nl Wereldbeker Beekse Bergen
1.   Lucinda Brand
2.   Fem van Empel
3.   Denise Betsema
4.   Annemarie Worst
5.   Puck Pieterse
6.   Ceylin del Carmen Alvarado
7.   Inge van der Heijden
8.   Shirin van Anrooij
9.   Marianne Vos
10. Manon Bakker
11. Aniek van Alphen
12. Maud Kaptheijns
13. Leonie Bentveld
14. Femke Gort

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.