KNWU-voorzitter Wouter Bos: “Op korte termijn gang van zaken rond het WK evalueren”
foto: Cor Vos
dinsdag 27 september 2022 om 08:33

KNWU-voorzitter Wouter Bos: “Op korte termijn gang van zaken rond het WK evalueren”

Wouter Bos, de voorzitter van het hoofdbestuur van de KNWU, heeft gereageerd op het hotelincident van afgelopen zaterdagavond voorafgaande aan de WK in Wollongong. Hierbij werd Mathieu van der Poel gearresteerd omdat hij twee meisjes zou hebben geduwd.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De hele gang van zaken rond de arrestatie van Van der Poel is door de KNWU als buitengewoon ongelukkig en teleurstellend ervaren”, vertelt Bos. We hebben de laatste dagen in voortdurend contact gestaan met onze staf bij het WK in Australië en waar nodig bijstand geleverd aan Mathieu van der Poel en de Nederlandse ploeg.”

Bos reageerde ook op de kritiek die de KNWU gedurende het WK kreeg. De wielerbond zou meerdere steken hebben laten vallen, bijvoorbeeld wat betreft de keuze voor het hotel waar de Nederlandse selectie verbleef. “Wij zullen op zo kort mogelijke termijn de gang van zaken rond het WK evalueren en in het bijzonder de rol die de KNWU hierbij wel of niet heeft gespeeld of had moeten spelen”, aldus Bos.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.