Kobe Goossens 5e op Mallorca: “Fier dat ik met grote namen kon wedijveren”
Goossens tijdens een trainingskamp in Spanje - foto: Cor Vos
vrijdag 28 januari 2022 om 18:52

Kobe Goossens 5e op Mallorca: “Fier dat ik met grote namen kon wedijveren”

Twee dagen na zijn zevende plaats in de Trofeo Calvia eindigde Kobe Goossens opnieuw kort. In de Trofeo Serra de Tramuntana maakte de renner van Intermarché-Wanty-Gobert deel uit van een elite-kopgroep met daarin onder andere Tim Wellens, Alejandro Valverde, Emanuel Buchmann en Enric Mas, die in Lloseta zou sprinten om de overwinning.

Goossens werd in de sprint vijfde, achter Wellens, Valverde, Simon Clarke en Brandon McNulty. “Uiteraard is het fijn om een mooi resultaat neer te zetten, maar ik ben vooral fier dat ik zowel woensdag als vandaag met enkele grote namen kon wedijveren”, vertelde de 25-jarige renner via zijn ploeg. “Het is de eerste keer dat ik de grote kanonnen op langere klimmen kon volgen en dat geeft me veel vertrouwen.”

Het gaf de nieuwkomer van Intermarché-Wanty-Gobert een boost dat zijn ploeg er alles aan had gedaan om hem in de beste positie aan de voet van de Puig Major af te zetten. “Het is echt fijn om het vertrouwen van jongens als Alexander Kristoff, Jan Bakelants of Adrien Petit te krijgen. Ik ben er dan ook op gebrand om dit alles morgen nog een keer te herhalen en zondag in dienst van onze sprinters te koersen!”

Geef een reactie