Kobe Goossens: “Als neoprof ontdekken welk type renner ik ben”

Kobe Goossens: “Als neoprof ontdekken welk type renner ik ben”

© Cor Vos

woensdag 18 maart 2020 om 14:35

Lotto Soudal geeft heel wat jongeren uit de opleidingsploeg de kans om door te stromen naar het hoofdteam. Dit jaar telt de Belgische WorldTour-ploeg maar liefst acht Belgen die 24 jaar of jonger zijn. WielerFlits stelt ze u één voor één voor. We startten net voor het openingsweekend met Brent Van Moer. Vandaag is neoprof Kobe Goossens (23) aan de beurt.

Contractduur
“Sinds 1 januari van dit jaar ben ik prof. Ik stroomde door vanuit het opleidingsteam naar de WorldTour-ploeg en tekende zoals elke neoprof een contract voor twee jaar. Tot eind 2021 dus.”

Specialiteit
“Ik kan bergop goed uit de voeten. In de beloftencategorie slaagde ik er meermaals in om een goed klassement te rijden in kortere rittenkoersen. Dikwijls via een vroege ontsnapping, waaruit ik dan dikwijls de laatste overblijver was. Bedoeling was om in de eerstvolgende twee seizoenen te ontdekken of ik ook bij profs een klassement kan ambiëren of ik eerder moet mikken op ritwinst. In functie van die klassementsambities wil ik ook aan mijn tijdritcapaciteiten werken.”

Mooiste prestatie tot nog toe
“Mogen het er twee zijn? Als junior won ik in 2013 de wereldbekermanche veldrijden in Koksijde. Profcrosser worden was toen nog mijn droom. Ik kwam uit een moeilijke periode en dat was een prestigieuze zege in nationale outfit. Vorig jaar won ik de openingsrit en het eindklassement van de Tour de Jura, een tweedaagse rittenkoers waar ik een doel van had gemaakt. Als dat dan lukt, geeft dat een zeer goed gevoel.”

Als veldrijder won Kobe Goossens de WB-manche in Koksijde – ©Cor Vos 2013

2019 in een notendop
“Ik won naast de Tour de Jura ook het bergklassement in het Circuit des Ardennes en pakte nog heel wat ereplaatsen. Maar het belangrijkste is dat ik vorig jaar veel geleerd heb. Mezelf leren kennen ook. Door een enkelbreuk stond ik in 2018 lange tijd aan de kant en er werd zelfs even voor mijn carrière gevreesd. Ik moest van heel ver terugkomen maar ben blijven volhouden en knokken.”

De verwachtingen voor 2020
“Ik weet eerlijk gezegd niet heel goed wat ik mag en kan verwachten, want dit is een compleet nieuwe wereld waarin alles weer vanaf nu begint. Ik wil vooral beetje bij beetje ontdekken welk type renner ik ben. Hoe goed klim ik tussen de profs? Waar sta ik in het tijdrijden? Dat ontdekken is toch het hoofddoel voor dit jaar. De Ronde van Romandië (28 april – 3 mei, red)  zag ik als een eerste test om te kijken hoe ver ik zou komen, maar die valt door het coronavirus uiteraard in het water.”

Droomkoers
“Met de nadruk op ‘dromen’… Als veldrijder vond ik wereldkampioen worden het mooiste wat er is. En eigenlijk is dat niet veranderd nu ik wegrenner ben. Ik denk niet dat ik iets hoger inschat dan de regenboogtrui, of het zou eindwinst in de Ronde van Frankrijk moeten zijn.”

Mening van de ploegleider
Frederik Willems: “Kobe heeft als jongere mooie dingen laten zien. Als neoprof moet het de bedoeling zijn om stap voor stap verder te groeien Hij kan vele terreinen aan en we proberen hem dan ook een gemengd programma aan te bieden. Laat hem in zijn eerste jaar tussen de grote jongens maar van zoveel mogelijk proeven.”

Lees ook in deze reeks:
Brent Van Moer maakt debuut in Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.