Kobe Goossens flink gehavend na val in Baskenland: “Nu opbouwen naar de Tour”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
maandag 11 april 2022 om 13:20

Kobe Goossens flink gehavend na val in Baskenland: “Nu opbouwen naar de Tour”

Interview Hij was de last man standing van Intermarché-Wanty-Gobert, maar in de slotetappe van de Ronde van het Baskenland moest ook Kobe Goossens eraan geloven na een zware val. “Mijn hoofd is het eerste wat de grond raakte, nadien maakte ik een koprol en kwam ik vol op mijn rug terecht”, zegt Goossens (25) aan WielerFlits.

In Spanje onderging Goossens de eerste onderzoeken, maar pas in eigen land konden de eerste conclusies worden getrokken. “Die onderzoeken in Spanje waren vooral om te zien of ik veilig kon vliegen. Op het eerste gezicht leek alles wel mee te vallen. Alleen de ligamenten in mijn enkel leken geraakt, al werd er ook een hersenschudding geconstateerd.”

Breukje in de rug?
“In het ziekenhuis van Leuven zagen ze dat ik wat vocht in mijn bekken heb. Dat kan wijzen op een fractuurtje, maar deze ochtend kreeg ik bericht dat ze vermoeden dat er een breukje in mijn rug zit. Ik moet een nieuwe scan laten doen, maar volgens mij kan hun vermoeden kloppen. Ik heb nog steeds behoorlijk wat last van mijn rug, dus we moeten de extra onderzoeken in Herentals en Leuven afwachten vooraleer we grote conclusies kunnen trekken.”

Foto: Cor Vos

Op dit moment heeft Goossens vooral last van de hersenschudding. “Daardoor ben ik heel vermoeid. Gisteren ben ik heel vroeg gaan slapen en ik heb ook lang uitgeslapen. Vanaf dat ik tv wil kijken, krijg ik direct hoofdpijn van alle prikkels. Heel vermoeiend. Wat het breukje in mijn rug betreft, verwacht ik geen grote problemen. Het gaat sowieso pijn blijven doen, maar ik denk dat ik wel kan fietsen. Een beetje bezig blijven en terug opbouwen naar de volgende doelen.”

Tour de France
Dat volgende doel is de Tour de France, maar dan moet Goossens hopen op minder pech dan in de eerste maanden van het seizoen. “Ik was goed begonnen met top 10’s op Mallorca. Alles leek in mijn nieuwe omgeving op zijn plek te vallen, tot ik in de Ruta del Sol corona kreeg. Er moest een streep door Parijs-Nice, dus ging ik op hoogtestage. Die stage zat deze week nog wat in de benen. Ik voelde me wel goed, maar merkte dat de punch wat ontbrak omdat we op stage eerder langere trainingen hebben gedaan, zonder veel intensiteit. Gelukkig werd ik elke dag wat beter.”

“Des te jammerder dat ik de klassiekers en de Ronde van Romandië, waar ik echt naar aan het opbouwen was, moet laten schieten. Zonde, maar ik heb vertrouwen dat ik dat gevoel van in de eerste maanden nog terug ga vinden. De Dauphiné wordt allicht een ideale aanloop om in de Tour weer op mijn best te zijn. Als de onderzoeken de komende dagen meevallen, ten minste…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.