Kobe Goossens keert na acht maanden afwezigheid terug in competitie
foto: Cor Vos (archief)
maandag 22 april 2024 om 15:10

Kobe Goossens keert na acht maanden afwezigheid terug in competitie

Kobe Goossens zal deze week eindelijk weer een rugnummer opspelden. De 27-jarige Belg stond lang aan de kant vanwege een knieblessure, waarvoor hij verschillende operaties moest ondergaan, maar is nu opgenomen in de selectie van Intermarché-Wanty voor de Ronde van Romandië (23-28 april).

Goossens kwam vorig jaar voor het laatst in actie in de Vuelta a España, al moest hij de koers toen al na vier dagen verlaten. Daarna begon een lange en bovenal frustrerende revalidatieperiode, met meerdere operaties aan zijn knie en tegenslagen. De coureur kan zich nu echter eindelijk weer opmaken voor zijn rentree: hij zal morgen beginnen aan de Ronde van Romandië.

“In mijn eerste deelname aan de Ronde van Romandië in 2021 won ik de bergtrui, dankzij lange ontsnappingen in slechte weersomstandigheden. Ik rij deze wedstrijd graag en ben dan ook blij dat het hier is dat ik de competitie zal hervatten”, blikt een opgewekte Goossens in een perscommuniqué vooruit op de komende dagen. “De knieblessure die ik daarbij opliep, is eindelijk achter de rug, dankzij een eerste operatie in september en twee andere in februari.”

Wedstrijdritme
“Deze fysieke problemen hadden tot gevolg dat ik afgelopen winter verschillende weken training heb moeten missen, maar in aanloop naar deze Ronde van Romandië heb ik op stage in Calpe het trainingsvolume en de intensiteit weer kunnen opkrikken. Ik zal de wedstrijd dag per dag bekijken en mijn ploeggenoten zo goed mogelijk helpen. Het is de bedoeling om opnieuw in het wedstrijdritme te komen.”

Intermarché-Wanty rekent in de Ronde van Romandië – naast Goossens – op de volgende namen: kopman Louis Meintjes, Alexy Faure Prost, Rune Herregodts, Tom Paquot, Dion Smith en Nederlander Roel van Sintmaartensdijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.