Kobe Goossens moet seizoensstart uitstellen vanwege hardnekkige blessure
dinsdag 16 januari 2024 om 10:17

Kobe Goossens moet seizoensstart uitstellen vanwege hardnekkige blessure

In 2023 maakte Kobe Goossens indruk in het vroege voorjaar, maar dit jaar moet hij de start van het seizoen missen. De 27-jarige renner heeft nog steeds last van zijn knie na een val in de Vuelta a España en komt om die reden nog even niet in actie. Dat laat hij weten op Instagram.

“Het seizoen 2024 zal nog even in het donker gehuld zijn, voordat het echt begint voor mij”, schrijft Goossens. “Ik heb nog steeds een probleem met mijn knie na de val in de Vuelta… Hopelijk kan ik snel weer fietsen en toewerken naar een seizoen met mooie doelen. Het was en blijft een zware weg om terug te keren, maar zware dingen zijn het altijd waard.”

Seizoen met ups en downs
Voor Goossens was het wielerseizoen 2023 er een van uitersten. De renner van Intermarché-Circus-Wanty begon geweldig, aangezien hij op het Spaanse eiland Mallorca zijn eerste twee profoverwinningen wist te boeken. Verder reed hij in 2023 naar top 10-noteringen in de Trofeo Calvia, Figueira Champions Classic, Giro di Sicilia en de Ronde van Romandië.

Zijn lichaam liet hem echter ook geregeld in de steek. Goossens sukkelde na de Ronde van Romandië lange tijd met de naweeën van een coronabesmetting. Tot overmaat van ramp kwam hij – eenmaal opgeknapt  – in het najaar ook nog ten val in de Vuelta a España, waardoor hij moest opgeven in de laatste grote ronde van het seizoen.

Knieoperatie
Goossens werd vervolgens geopereerd aan zijn knie. In november, twee maanden nadat hij onder het mes ging, kon hij weer fietsen. De problemen waren echter nog niet definitief achter de rug, want nu heeft hij dus weer klachten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.