Kobe Goossens: “Profcontract droom die werkelijkheid wordt”

donderdag 29 augustus 2019 om 10:39
Kobe Goossens: “Profcontract droom die werkelijkheid wordt”

foto: Cor Vos

Kobe Goossens heeft als reeds verwacht zijn handtekening gezet onder een profcontract bij Lotto Soudal. Voor de 23-jarige Belg, die nu nog uitkomt voor het opleidingsteam van zijn nieuwe ploeg, gaat daarmee een droom in vervulling.

Al medio juli had Goossens een mondeling akkoord met Lotto Soudal om prof te worden. Alleen een handtekening ontbrak toen nog, al leek de overstap een logische. De Belg verdedigt namelijk al sinds 2018 de kleuren van de opleidingsploeg. Hij kwam toen over van Marlux-Napoleon Games, waar hij actief was als veldrijder. Eerder kwam hij ook uit voor Telenet-Fidea. Vandaag volgde de officiële aankondiging via een persrelaas: Goossens tekende een tweejarig contract.

“Een profcontract kunnen tekenen is uiteraard een droom die werkelijkheid wordt”, liet Goossens weten. “Ik voelde me heel goed binnen de U23-ploeg van Lotto Soudal en het leek me dan ook een logische keuze om de overstap te maken naar de profploeg. Ondanks een zware blessure vorig jaar kreeg ik van Kurt Van de Wouwer toch de kans om bij de ploeg te blijven. Wanneer je dan het voorstel krijgt om het profteam te vervoegen, hoef je niet te twijfelen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.