Koen de Kort opnieuw in ‘Down Under’: “Met Porte erbij een echte uitdaging”
foto: Sirotti
vrijdag 2 november 2018 om 17:44

Koen de Kort opnieuw in ‘Down Under’: “Met Porte erbij een echte uitdaging”

Koen de Kort begint het nieuwe seizoen opnieuw in de Tour Down Under, kondigde hij vandaag aan tijdens de presentatie van de nieuwe shirts van zijn ploeg Trek-Segafredo. De afgelopen jaren begon hij ook al steevast in Australië, het land waar zijn vrouw vandaan komt. “Dus als ik daar koers komen er altijd veel vrienden en schoonfamilie kijken. Het voelt als een thuiswedstrijd.”

Zijn ploeg verwelkomt deze winter Richie Porte, die overkomt van BMC. Ook de Australische renner wordt aan de start verwacht in de rittenkoers, die hij in 2017 al eens wist te winnen. “Met hem erbij wordt het een echte uitdaging. Hij heeft natuurlijk al een aantal keer meegedaan om de zege, hij won er etappes, dus hopelijk gaan we het daar goed doen”, zei De Kort.

Onze landgenoot rijdt daarna de klassiekers, zijn volgende doel. “We hebben een paar sterke jongens in de ploeg met John Degenkolb, Mads Pedersen en Jasper Stuyven; ze zijn er allemaal klaar voor. We hebben jongens die top-10 kunnen rijden, zelfs podiums. Dus ik hoop dat we dat kunnen klaarspelen met de ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.