Koerswijziging: Dylan Groenewegen toch in Milaan-San Remo én Gent-Wevelgem

maandag 18 maart 2019 om 10:20
Koerswijziging: Dylan Groenewegen toch in Milaan-San Remo én Gent-Wevelgem

foto: Cor Vos

Van een ommekeer gesproken. Dylan Groenenwegen start zaterdag toch in Milaan-San Remo. De voorbije week liet hij nog weten pas volgend jaar zijn debuut in Milaan-San Remo te maken. Maar de ploegleiding van Jumbo-Visma wijzigde zijn programma en stuurt de Amsterdammer naar de Primavera, Brugge-De Panne én Gent-Wevelgem. 

Groenewegen schreeuwde het vorige week van de daken. Ook aan WielerFlits bevestigde de sprinter van Jumbo-Visma dat hij dit jaar nog niet van start gaat in Milaan-San Remo. Hetzelfde wat betreft Gent-Wevelgem. Maar na zijn sterke Parijs-Nice, waarin Groenewegen twee etappes won, sleutelt Jumbo-Visma dus aan het programma van zijn topsprinter. “Dylan kreeg de voorbije twee dagen rust”, vertelde ploegleider Nico Verhoeven aan Het Nieuwsblad. “Vanaf maandag (vandaag dus, red) moet hij opnieuw goed trainen.”

De sprinter gaat in Milaan-San Remo van start met als hoofddoel ervaring opdoen. “Dat is de reden dat ik start”, zegt Groenewegen in het communiqué van de ploeg. “Om mee te doen om de overwinning kom ik waarschijnlijk nog te kort. Met dit jaar de Tour én de Vuelta op mijn programma, hoop ik dat beetje extra kracht en inhoud op te doen om daar volgend jaar wel toe in staat te zijn.”

Dylan Groenewegen – foto: Cor Vos

Groenewegen, die vrijdag Parijs-Nice verliet, start in de Primavera (23 maart) en zal van de partij zijn in Brugge-De Panne (27 maart) en Gent-Wevelgem (31 maart).

Ronde van Catalonië
Tot het uitvallen van Roosen was Groenewegen voorzien in de Ronde van Catalonië. Daar focust Team Jumbo-Visma zich nu volledig op het algemeen klassement met Steven Kruijswijk. Die gaf in de Ruta del Sol met de derde plaats een sterke indruk. “Het hele team staat daar nu in zijn dienst”, verduidelijkt sportive director Merijn Zeeman.

“Nu deze situatie zich voordeed, hebben we alles nog eens op een rijtje gezet”, aldus Zeeman. “Uiteindelijk is dit het ideale plan-b. Het is nooit prettig om programma’s om te moeten gooien, maar hier kon iedereen zich heel goed in vinden. Catalonië zou voor Dylan een investering zijn, maar Milaan-Sanremo is dat ook. Het aantal sprintkansen in Catalonië is gering. Dylan rijdt ook Brugge-De Panne en kan daar wellicht een gooi doen naar de zege.”

Jumbo-Visma voor Milaan-San Remo
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Danny van Poppel
flag-be Wout van Aert
flag-nl Jos van Emden
flag-us Neilson Powless
flag-no Amund Jansen

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.