Koksijde nieuwe aankomstplaats Handzame Classic

Koksijde nieuwe aankomstplaats Handzame Classic

foto: © Luc Claessen / Getty Images

woensdag 13 juni 2018 om 08:44

Koksijde is de komende jaren de aankomstplaats van de Handzame Classic. De burgemeester van Koksijde en de organisator van de eendagskoers hebben dat dinsdag contractueel vastgelegd. Tot en met 2024 ligt de finish in de kustplaats.

“We willen hiermee aanknopen met een ware wielertraditie”, geeft burgemeester Marc Vanden Bussche aan tegen Belga. “Met het verdwijnen van de Driedaagse De Panne-Koksijde bleven wij ietwat verweesd achter. Tot Bert Pattyn, organisator van de Handzame Classic, bij ons kwam aankloppen. Meteen kwamen wij tot een akkoord om voor de duur van zes jaar als aankomstzone van die koers te fungeren.”

Beperkte accommodatie in Handzame
“Het doet hartzeer te moeten vertrekken uit Handzame, daar waar alles begon”, reageert Pattyn. “Maar we konden niet anders. Wij waren te beperkt qua accommodatie en op logistiek vlak. Natuurlijk is de verhuizing naar Koksijde ook financieel interessant. Onze datum blijft behouden, net na Nokere Classic en voor Milaan-San Remo.”

Het parcours gaat eveneens op de schop, al blijven enkele tradities in stand. “Bredene blijft fungeren als onze startlocatie, van daaruit zetten we in grove lijnen koers naar Handzame. Na Handzame gaat het verder richting het Heuvelland, waar we de beklimmingen krijgen van de Scherpenberg, Kemmelberg en Rodeberg. Via de Moeren trekken we naar Koksijde, waar nog enkele plaatselijke ronden zullen afgewerkt worden”, legt koersdirecteur Stefaan Decleir uit. De finish is op de Ter Duinenlaan in Koksijde.

Eerder dit seizoen ging de winst in Handzame Classic naar Quick-Step-talent José Alvaro Hodeg.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Binda 13 juni 2018 om 12:13

Jammer dat mooie wielertradities overboord gegooid worden voor het grote geld. Als het aan mij lag startte de Ronde van Vlaanderen in Gent of Brugge en niet in de provincie Antwerpen en finishte de Amstel Gold gewoon weer in Meerssen. Maar ik ben dan ook een beetje ouderwets.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair