Komend seizoen geen Hotondcross in Ronse

maandag 2 maart 2020 om 16:19
Komend seizoen geen Hotondcross in Ronse

Toon Aerts wint de Hotondcross 2019 - foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Hotondcross in Ronse heeft moeten beslissen om de editie van het seizoen 2020-2021 niet door te laten gaan. In ieder geval niet in de huidige hoedanigheid, valt te lezen in een persbericht. Er wordt afscheid genomen van het klimparcours in de Hotondarena.

De locatie van de cross zorgde voor problemen op het gebied van mobiliteit, logistiek en toegankelijkheid voor het landbouwbedrijf in de arena. Organisator SportID en vzw Ronse Koerst hebben daardoor besloten te zoeken naar een nieuwe locatie voor de Hotondcross.

“Met gezond boerenverstand werd in samenspraak met alle betrokkenen beslist de Hotondcross om organisatorische en logistieke redenen te beëindigen”, reageert Luc Van den Abeele van Ronse Koerst. “Een cyclocross organiseren in de Hotondarena in volle winter maakt het er niet gemakkelijker op. Afscheid nemen van iets dat je na aan het hart ligt, doet uiteraard pijn, maar Ronse Koerst zal actief blijven in de wielrennerij.”

‘Op zoek naar een alternatief’
Christophe Impens van SportID en Golazo vindt ook jammer dat de Hotondcross verdwijnt. “We zijn Mario De Clercq, vzw Ronse Koerst, de Stad Ronse en de Gemeente Kluisbergen heel dankbaar voor de mooie jaren samen op het hoogste punt van Oost-Vlaanderen. We gaan nu op zoek naar een waardig alternatief, want op zaterdag 12 december 2020 zal er uiteraard een internationale cyclocross georganiseerd worden. We bekijken dit ook met Belgian Cycling en de UCI”, legt hij uit.

De Hotondcross, ook wel de GP Mario De Clercq, werd afgelopen seizoen gewonnen door Toon Aerts en Ceylin del Carmen Alvarado. Komend seizoen zou de veldrit op het programma staan op zaterdag 12 december.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.