‘Kometa wil als ProContinentale ploeg deelnemen aan Giro 2020’

vrijdag 28 juni 2019 om 08:32
‘Kometa wil als ProContinentale ploeg deelnemen aan Giro 2020’

Matteo Moschetti in dienst van Kometa - foto: Cor Vos

Als we de Italiaanse publieke omroep RAI mogen geloven, dan mikt het Spaanse Kometa op een ProContinentale licentie. De ploeg van ex-renners Alberto Contador en Ivan Basso wil volgend jaar namelijk deelnemen aan de Giro d’Italia 2020. Kometa staat nu nog ingeschreven als een continentale formatie.

De opleidingsploeg bestaat nog maar twee jaar, maar het teammanagement heeft grote plannen voor komend seizoen. Kometa wil allereerst de stap maken naar het op één na hoogste wielerniveau, om op die manier mee te kunnen doen aan de Giro van 2020, die van start gaat in Hongarije. Niet vreemd, aangezien hoofdsponsor Kometa een Hongaars bedrijf is.

Onlangs wist het team al het Hongaarse klimtalent Márton Dina in te lijven. De 23-jarige renner finishte recent nog als tweede in de Ronde van Hongarije. Door het aantrekken van Dina zal Kometa wellicht eerder in aanmerking komen voor een wildcard. Daarnaast heeft de ploeg met Michele Gazzoli en Antonio Puppio nog twee grote Italiaanse talenten aan boord.

‘Interesse in Giro-revelatie Cima’
Maar Kometa is volgens de RAI nog niet klaar. Het zou namelijk interesse hebben in de Italiaan Damiano Cima, die in de voorbije Giro nog vriend en vijand wist te verrassen door de achttiende etappe met aankomst in Santa Maria di Sala te winnen. De Spaanse formatie hoopt op die manier eerder in aanmerking te komen voor een wildcard.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.