Koning Filip volgt WK Mixed Relay in volgwagen

woensdag 22 september 2021 om 15:37
Koning Filip volgt WK Mixed Relay in volgwagen

Koning Filip in 2015 - foto: Cor Vos

Koning Filip is vandaag eregast tijdens het WK wielrennen in Vlaanderen. De koning van België volgt vanuit een volgwagen de Belgische ploeg tijdens de gemengde ploegentijdrit tussen Knokke-Heist en Brugge.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

De organisatie van het wereldkampioenschap heeft laten weten dat het een bewuste keuze is dat de koning bij het WK Mixed Relay is. Op die manier wil hij het belang van de gelijkheid tussen man en vrouw onderstrepen. De Mixed Relay is een relatief nieuw onderdeel, waarbij mannen en vrouwen in een ploegentijdrit elkaar aflossen.

Koning Filip zal aan het eind van de middag ook bij de podiumceremonie aanwezig zijn van het WK Mixed Relay in Brugge. Onder meer oud-wielrenner Eddy Merckx, UCI-president David Lappartient en Belgian Cycling-voorzitter Tom Van Damme waren in het gezelschap van de koning.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.