Koning Lutsenko heerst in Oman: “Voelde me dit jaar nog sterker”
foto: Cor Vos
donderdag 21 februari 2019 om 14:50

Koning Lutsenko heerst in Oman: “Voelde me dit jaar nog sterker”

Een Kazach heerst in Oman: Alexey Lutsenko won vandaag voor het tweede jaar op rij de Tour of Oman. De renner van Astana wist zonder kleerscheuren de finish te bereiken in Matrah Corniche. “Ik ben zeer blij dat ik opnieuw eindwinnaar ben. Ik voelde me dit jaar nog sterker”, zo liet hij na afloop weten.

Dat laatste is een understatement: Lutsenko won namelijk liefst drie van de zes etappes, waaronder de koninginnenrit naar Green Mountain. Domenico Pozzovivo – de nummer twee in de eindstand – finisht op driekwart minuut van de 26-jarige Lutsenko. “Deze editie was nog succesvoller”, vergelijkt Lutsenko zijn twee eindoverwinningen.

“Met dank aan mijn ploeggenoten, die mij echt geweldig hebben ondersteund. Ik ben blij dat ik bevestiging heb gekregen van mijn goede vorm”, zo gaat hij verder. “Het is belangrijk om dit door te trekken naar de eerste hoofddoelen van het seizoen”, zo doelt Lutsenko op het klassieke voorjaar.

Hectische slotetappe 
De slotetappe naar Matrah Corniche eindigde dan wel in een massasprint, hectisch was het volgens Lutsenko wel. “Er was nog een grote valpartij, en bovendien waren er nog vele stressvolle momenten. Maar mijn ploegmaats wisten me uit de problemen te houden”, is hij lovend. “We zullen vanavond een klein feestje vieren, maar de belangrijkste koersen komen nog.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.