Koning Willem-Alexander aanwezig bij Tourstart in Utrecht
Foto: RVD
donderdag 7 mei 2015 om 15:40

Koning Willem-Alexander aanwezig bij Tourstart in Utrecht

Koning Willem-Alexander zal hoogstpersoonlijk aanwezig zijn als de Tour de France 2015 van start gaat in Utrecht, zo meldt de RVD. Zijne Koninklijke Hoogheid is een erkend sportliefhebber en zal dus ook bij dit grootste sportevenement in Nederland zijn gezicht laten zien.

De Tour de France start op 4 juli in de Domstad met een individuele tijdrit van 14 kilometer in en rond de stad Utrecht. De koning zal dus, net als alle andere bezoekers van het topevenement, de renners één voor één voorbij zien komen.

De dag daarna, op 5 juli, zal de Tourkaravaan vanuit Utrecht naar Neeltje Jans trekken, om de dag erna zijn weg te vervolgen in België. De Nederlandse Tourstart krijgt steeds meer aandacht en mag zich nu dus ook verheugen op koninklijke aandacht. Het is vandaag exact nog 58 nachten slapen tot de start van de tijdrit in Utrecht.

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2015 15:46
Neemt ie ons andere lievelings IOC-lid mee?
7 mei 2015 15:53
Neemt onze geldverslindende sportvriend een retourtje met de trein, of moet z'n hele entourage ook weer mee?

Voegt het iets toe als hij komt? Wielrennen is extreem populair, Utrecht zal één groot wielerfeest worden, met of zonder hem. Wat mij betreft blijft-ie thuis. Ik heb dan ook vrij weinig met het koningshuis.

Edit redactie: Niet vloeken/schuttingtaal gebruiken

@redactie, mag ik de meeste gebruikte zin van de afgelopen week hier niet bezigen? Ik dacht dat ik op een redelijk progressief forum zat.
7 mei 2015 15:54
Nou dan blijf ik thuis, maar daar gaat niemand wakker van liggen....
7 mei 2015 16:01
Ach de koning hoort erbij. Ik vond de aanwezigheid van Kate op het erepodium vorig jaar ook aangenaam. Wellicht weer voer voor een goeie lucky tv.
7 mei 2015 16:02
Jammer, krijg je al dat paranoia gedoe met politie wegafzettingen en ander gezeik er gratis bij weer. Als ik kom is dat voor de helden van Kraftwerk en ben ik meteen erna pleite richting TV.
7 mei 2015 16:13
Ja met de zilvervloot naar Utrecht, zolang ie maar vh roer afblijft.
7 mei 2015 16:14
TOP koning
7 mei 2015 16:27
Quote:
Koning Willem-Alexander aanwezig bij Tourstart in Utrecht

Stond inderdaad op zijn Facebook. Willie gaat naar start Tour de France ;)
7 mei 2015 16:30
Ik denk niet dat hij meedoet om de prijzen in de proloog. Hij mist duidelijk koershardheid.
7 mei 2015 16:33
@brummel
Er zit nog wat babyvet aan, zou José De Cauwer dan zeggen.
7 mei 2015 16:59
Denk dat Scotty me al voor was, maar F... de koning! Omdat dit gezegd moet kunnen worden.
7 mei 2015 17:01
moet helemaal niet (zo) gezegd (en gespoten) kunnen worden (ben zelf neutraal wat koningshuis betreft)
7 mei 2015 17:34
Eindelijk iemand die legaal positief is
7 mei 2015 17:40
@Scotty, Klootje: Schande deze mentaliteit. Wat mentalitiet betreft kan Robert een voorbeeld zijn
7 mei 2015 17:41
@scotty/klootje
Ik vind dat het niet strafbaar moet zijn, maar zeer onbeschoft blijft het natuurlijk niettemin. We gaan hier toch ook niet die taal bezigen over één van jullie...
7 mei 2015 17:41
Robert Long?
7 mei 2015 17:55
Krypton, ik vind het ook onbeschoft. Laat dat duidelijk zijn. Maar het gaat over of het strafbaar moet zijn, niet over smaak en fatsoen.
Het 'vervelende' in een land met vrijheid van meningsuiting is dat jijzelf bepaalt of je beledigd bent door wat er gezegd wordt, zolang het niet racistisch of discriminerend is. En er zal altijd wel iemand beledigd zijn door wat je zegt!

Vrijheid van meningsuiting gaat hand in hand met leren incasseren wat andere mensen vinden en zeggen. Zou ook voor de koning moeten gelden. Anders moet Hans Teeuwen zijn stukjes over de koningin schrappen, is er geen plek meer voor satire. Ook niet voor Lucky TV bijv.
Fuck wielrennen, fuck Gesink, fuck Gesink-bashers enz. Moet gewoon gezegd kunnen worden. Maar X is een lul, alle x-en zijn lullen enz. dat is wat anders. Paar jaar geleden is godslastering afgeschafd, nu die wet uit 1881 nog.
Maar Willem-Lex zit hier niet achter joh. Eerder AIVD en justitie, als exponent van de politiestaat.
7 mei 2015 18:33
Er is niemand die waarde hecht aan die wet op majesteitsschennis, behalve die ene Pipo op het OM die nu z'n keutel alweer heeft moeten intrekken. Gewoon een relikwie uit vroeger tijden, net als het Koningshuis zelf. Lekker laten doormodderen, als driekwart van de Nederlanders daar belang aan hecht.
7 mei 2015 18:37
Had liever Der Willi aan de start gezien, maar zijn ietwat dikkige naamgenoot zal het vast een gezellige boel maken. Al mag dat Koningshuis wat mij betreft wel weg. Wanneer wordt Lubach nou eens farao?
7 mei 2015 18:39
Het vervelende is dat er altijd extreem overdreven beveiliging en randtoestanden aan zo'n koninklijk bezoek verbonden zitten wat de beweegruimte van de gewone burger en wielervolger niet ten goede komt. Die hebben er last van en daarom is het balen dat hij komt.
7 mei 2015 19:14
Koning Willem-Alexander, niet vergeten nog 58 keer slapen en dan ben je van ganse welkom in Utrecht: je mag dan het startschot geven, leuke kwajongens streken uithalen en er eentje mee drinken.
Deze man houdt van sport en heeft toch evenveel recht om er aanwezig te zijn.
7 mei 2015 19:29
Quote:
Wat mij betreft blijft-ie thuis. Ik heb dan ook vrij weinig met het koningshuis.

Ja dat idee had ik al een beetje :p
Ik heb ook weinig met het koningshuis, maar heb er totaal geen probleem mee als hij komt.

Waar ik me meer aan kan ergeren is dat het nieuws is dat hij komt, dat dat hier op wielerflits komt te staan en dat we hem in beeld gaan zien. Alsof hij niet gelijk staat aan het volk.
7 mei 2015 19:48
Mooi, vooral omdat je weet dat hij het als sportliefhebber ook gewoon mooi vindt.

Nadeel is wel, dat zijn komst natuurlijk weer leidt tot boegeroep van boeroepers die hun eigen boegeroep belangrijk vinden. Terwijl de overgrote meerderheid dit toch gewoon mooi vindt zonder onnodig kabaal te maken.

Als Willie zijn gezicht laat zien tijdens het ceremoniële moment nog voor de echte start en daarna de kroeg in duikt, dan heeft niemand last van hem en zijn entourage.
7 mei 2015 20:08
Ik vind het prima als hij wil komen. Lijkt mij dat hij echt wel een sportliefhebber is, dus waarom zou hij er niet bij mogen zijn.
7 mei 2015 20:23
Boeroepers en andere 'republikeinen' die hierop afkomen/de koers gaan verpesten met een of ander nodeloos sh*tprotest is nog eens een extra'tje. Eigenlijk jammer dat WA niet gewoon tussen de mensen kan gaan staan want ik volg Alsjewint wel in de opvatting dat het een echte liefhebber is.

Mij ontneemt het gewoon de lust om te gaan want iemand hoeft maar een verkeerde scheet te laten op Hoog-Catherijne en de treinen worden 3,5 uur stilgelegd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.