Koninginnenrit Ronde van Zwitserland zonder Sustenpass

woensdag 19 juni 2019 om 15:03
Koninginnenrit Ronde van Zwitserland zonder Sustenpass

foto: Cor Vos

De organisatie van de Ronde van Zwitserland heeft noodgedwongen het parcours van de slotrit moeten aanpassen. Om veiligheidsredenen gaven de autoriteiten de beklimming van de Sustenpass niet vrij. Daarom moest de organisatie snel terug naar de tekentafel.


Met drie beklimmingen van de buitencategorie werd de afsluitende etappe ook wel gezien als de koninginnenrit van de Ronde van Zwitserland. Oorspronkelijk was het plan om op weg naar de finish in Ulrichen achtereenvolgens de Furkapass (16,3 km aan 6,4%), de Sustenpass (17,5 km aan 7,5%) en de Grimselpass (25 km aan 6%) te passeren.

Na de top van laatstgenoemde klim zou het dan nog twintig kilometer zijn naar de streep. Na de lange winter hebben de autoriteiten om veiligheidsredenen de Sustenpass echter nog niet vrijgegeven, melden Zwitserse media. Daardoor valt een van de drie Alpenreuzen weg uit de route. Vermoedelijk maakt de organisatie vanavond de gewijzigde route bekend.


Update 18.03 uur

De organisatie van de Ronde van Zwitserland maakte vanavond bekend dat het parcours voor de slotetappe is gewijzigd. De nieuwe route leidt de renners over de Nufenenpas, de Gotthardpas en de Furkapas. Laatstgenoemde klim was ook in de oorspronkelijke route al opgenomen. Totaal is de hertekende slotetappe 101,5 kilometer lang met 3063 hoogtemeters. In startplaats Ulrichen wordt om 13.10 uur het vertreksein gegeven.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.