Konovalovas wint op vijfde dag van Vierdaagse van Duinkerke
Foto: Sirotti
zaterdag 13 mei 2017 om 17:24

Konovalovas wint op vijfde dag van Vierdaagse van Duinkerke

Ignatas Konovalovas heeft de vijfde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De Litouwer was in de finale weggesprongen en kwam met een kleine voorsprong over de streep op de kasseien van de Mont Cassel. Pim Ligthart eindigde als zesde.

Ligthart maakte vandaag deel uit van een omvangrijke kopgroep van 24 man. Daar zat ook zijn ploegmaat Elmar Reinders bij.

De renners kregen op het einde een heuvelachtig circuit van 14,6 kilometer voor de kiezen dat achtmaal afgelegd moest worden. De zwaarte van het parcours zorgde voor een attractieve wedstrijd. Op drie kilometer voor het einde moest klassementsleider Sylvain Chavanel passen. De renner van Direct Energie zou uiteindelijk als zevende eindigen.

Clément Venturini is de nieuwe leider in de algemene rangschikking. De Cofidis-coureur, die in de winter regelmatig in het veld te bewonderen is, eindigde als vierde, in dezelfde tijd als de Belgen Sander Armée (Lotto Soudal) en Oliver Naesen (AG2R La Mondiale).

De Vierdaagse van Duinkerke duurt, anders dan je zou vermoeden, zes dagen. Zondag staat de laatste etappe op het programma.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
13 mei 2017 17:29
Volgens José Been weggereden via het voetpad. Mag toch eens een DSQ opleveren dan. Of telt dat niet in Frankrijk.
13 mei 2017 17:42
Nee joh, hij rijdt toch voor een Franse ploeg?
13 mei 2017 18:35
Net de beelden gezien: hij rijdt inderdaad weg op het voetpad, maar als de rest direct het gat wil dichten, doen ze dat ook op het voetpad. Top vier kun je dan sowieso schrappen, de rest kwam niet in beeld op die passage.
13 mei 2017 18:36
Dat rondje rond de Kasselberg is toch niet mis, hele veld uiteen gereden. Feitelijk kwamen de toppers pas in de laatste 25km vooraan piepen toen Gaudin uit de eerdere kopgroep van 15 renners was gesprongen.
13 mei 2017 20:16
Ah leuk dat Konovalovas nog eens boven water komt nadat hij op een blauwe maandag eens een rit in de giro wist te winnen (de ultrasnelle fietswissel van Menchov-tijdrit).

Hopelijk doet Naesen nog een actie, maar vrees dat het nog maar eens een ereplaats zal worden.
13 mei 2017 21:23
Konovalovas is wel traditioneel goed in dit rondje, won al in 2015.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.