Koos Moerenhout nieuwe bondscoach KNWU

vrijdag 23 november 2018 om 11:04
Koos Moerenhout nieuwe bondscoach KNWU

Koos Moerenhout en Adriaan Helmantel zijn de nieuwe bondscoaches bij de elite mannen en beloften. De KNWU heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Voormalig beroepsrenner Koos Moerenhout volgt Thorwald Veneberg op als bondscoach elite mannen en gaat deze functie part-time invullen. Moerenhout gaat de functie van bondscoach combineren met zijn huidige rol als ploegleider bij de Amerikaanse opleidingsploeg Hagens Berman Axeon.

De KNWU bevestigt tevens de komst van Adriaan Helmantel als nieuwe bondscoach voor de U23-categorie. Helmantel, die nu nog coach is bij Sunweb, gaat ter ondersteuning van de bondscoaches Moerenhout en Loes Gunnewijk ook de elite mannen en vrouwen coachen tijdens de tijdritten op de internationele kampioenschappen. Hij wordt ook performance coach van de duurrenners op de baan om hen optimaal te ondersteunen in trainingen en periodiseringen richting de kampioenschappen.

“Wij zijn blij dat met het aantrekken van Koos en Adriaan, er twee professionals komen die veel kennis en ervaring meebrengen van de wielersport”, zegt Thorwald Veneberg in het persbericht van de KNWU. “Met hen aan boord verwacht ik dat er een volgende stap gezet kan worden in de prestaties van de renners.”

In mei kondigde Veneberg zijn vertrek aan. WielerFlits stelde daarna een lijst op van tien mogelijke kandidaten voor als nieuwe bondscoach, met daarbij Koos Moerenhout. De ploegleider van Hagens Berman Axeon kreeg toen 10% van de 2.300 stemmen van de lezers van WielerFlits. De meerderheid (20%) zag in Michel Cornelisse de nieuwe bondscoach, maar de ploegleider van SEG Racing Academy viel in een vroeg stadium al af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.