Kopecky en co over terugkeer Van der Breggen: “Reed ons er soms al bijna af op training”
Lotte Kopecky en Anna van der Breggen - foto: Getty Images
donderdag 20 juni 2024 om 18:36

Kopecky en co over terugkeer Van der Breggen: “Reed ons er soms al bijna af op training”

Twee van de grootste namen die momenteel bij SD Worx-ProTime rijden, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes, reageren positief op de rentree van een van ’s werelds beste rensters aller tijden in het peloton. “Ik verwacht dat ze snel weer mee gaat doen op hoog niveau en hopelijk genoeg wedstrijden gaat winnen”, kijkt Wiebes al vooruit naar 2025.

Van der Breggen heeft nog nooit met Lotte Kopecky in een ploeg gekoerst. Juist op het moment dat Kopecky bij de ploeg kwam, had AdvB de fiets aan de wilgen gehangen. Daar komt volgend jaar dus verandering in. Iets waar de huidige wereldkampioene naar uitkijkt: “Ik kwam net bij het team toen zij stopte en dat vond ik eigenlijk toen wel jammer”, laat Kopecky optekenen. “Als je Anna op trainingskamp gewoon nog met ons ziet meetrainen, dan reden we haar niet zomaar los, integendeel. Ik denk dat het een goede keuze is en dat ze zich die niet zal beklagen.”

En ook Lorena Wiebes laat weten enthousiast zijn. Naast een sporadische wedstrijd met de nationale selectie reed ook zij nog nooit met de olympische en drievoudig wereldkampioene in een ploeg: “Ik vind het leuk dat Anna weer terugkomt. Ze reed ons er ook soms al bijna af met de trainingen. Ik denk dat ze veel goeds gaat brengen, qua sfeer en ook op sportief vlak.”

“Ik verwacht dat ze snel weer mee gaat doen op hoog niveau en hopelijk genoeg wedstrijden gaat winnen”, vervolgt Wiebes. “Ik heb altijd goed kunnen samenwerken met Anna als ploegleidster en ik verwacht in de wedstrijden hetzelfde. Ik ben benieuwd hoe het in het peloton zal zijn.”

Volste vertrouwen
Danny Stam, sportief manager bij SD Worx-ProTime, vult tot slot nog aan: “We merkten al een tijd dat Anna tijdens etappewedstrijden steeds vaker zelf ook nog een stuk ging fietsen. We zijn blij dat we met haar nog een wielrenster van wereldniveau in de ploeg krijgen. We hopen dat ze opnieuw naar dat hoge niveau kan toegroeien. Daar hebben we het volste vertrouwen in. Als Anna ergens over twijfelt, dan begint ze er niet aan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.