Kopecky geklopt door ploeggenote Vollering in Strade: “Geen afspraken gemaakt”
foto: Cor Vos
zaterdag 4 maart 2023 om 14:43

Kopecky geklopt door ploeggenote Vollering in Strade: “Geen afspraken gemaakt”

Lotte Kopecky heeft zichzelf net niet weten op te volgen in Strade Bianche: in Siena werd ze nipt geklopt door haar ploeggenote Demi Vollering. “Natuurlijk is het leuk om zelf te winnen. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat er iemand van SD Worx op de eerste plaats staat”, aldus Kopecky voor de camera van Sporza.

Kopecky en Vollering ging op de laatste beklimming, de Via Santa Caterina, op en over koploopster Kristen Faulkner en streden vervolgens samen om de zege. Waren er afspraken gemaakt voor zo’n scenario? “Neen, er waren geen afspraken gemaakt”, vertelde Kopecky na de finish. “Zodra we wisten dat we geen rekening meer moesten houden met Trek-renster Amanda Spratt, was het Demi tegen mij.”

“Demi en ik hebben er gewoon het beste van gemaakt en gesprint voor de zege. Het was spannend. Meteen na de finish wisten we ook niet wie gewonnen had.” Uiteindelijk bleek Vollering aan het langste aan te hebben getrokken. “Natuurlijk is het leuk om zelf te winnen. Maar uiteindelijk maakt het niet uit wie wint, zolang er maar iemand van SD Worx op de eerste plaats staat.”

“Ik ben blij voor Demi dat ze deze wedstrijd op haar erelijst heeft gezet. Vorige week won ik de Omloop, vandaag wint Demi”, aldus Kopecky die een ‘goed gevoel’ aan de wedstrijd heeft overgehouden. “Dit is hoopgevend voor de mooie wedstrijden die er nog aankomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.