Kopecky: “Ik had niet moeten twijfelen bij aanval Van den Broek-Blaak”
foto: Cor Vos
dinsdag 3 maart 2020 om 16:10

Kopecky: “Ik had niet moeten twijfelen bij aanval Van den Broek-Blaak”

Lotte Kopecky was afgelopen zondag nog in Berlijn voor het WK baanwielrennen, maar vandaag eindigde de renster van Lotto Soudal Ladies als derde in Le Samyn des Dames. Kopecky zag Chantal van den Broek-Blaak al vroeg aan een solo beginnen. “Ik twijfelde bij haar aanval, dat had ik niet moeten doen”, zo vertelde ze in het flashinterview.

De 24-jarige Kopecky reed vandaag haar eerste wegwedstrijd van het seizoen, na enkele belangrijke baanafspraken, maar de snelle renster kende geen aanpassingsproblemen. “Dit is een mooie uitslag om mee te beginnen, zeker na het WK baanwielrennen. Ik ben blij met mijn derde plaats.”

Kopecky beseft echter wel dat ze een tactische fout heeft gemaakt, door tijdens de koers niet mee te springen met Van den Broek-Blaak. “Ze ging redelijk vroeg in de aanval, misschien wel te vroeg. Ik twijfelde om mee te gaan, maar dat had ik dus niet moeten doen”, beseft de nummer drie in de daguitslag.

“Er zaten veel renners van Movistar in de achtervolgende groep, die moesten hun verantwoordelijkheid nemen. Dat deden ze uiteindelijk wel, maar ze reden niet hard genoeg. We hebben vervolgens nog wel geprobeerd om het gat te dichten op de kasseistroken. We reden in ons groepje wel door, maar niet vol.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.