Kopecky na Ceratizit Challenge: “Houd goed gevoel over aan afgelopen dagen”
foto: Cor Vos
maandag 12 september 2022 om 15:49

Kopecky na Ceratizit Challenge: “Houd goed gevoel over aan afgelopen dagen”

De kers op de taart kwam er niet, maar met vier top 5-noteringen was Lotte Kopecky wel alomtegenwoordig in de Ceratizit Challenge by La Vuelta. Ook in de slotrit naar Madrid deed ze mee om de zege, maar stond er in de eindsprint geen maat op wereldkampioene Elisa Balsamo.

De 26-jarige renster van SD Worx eindigde kortom als tweede in de Spaanse hoofdstad. “De rit verliep zoals we wilden en samen met een aantal andere teams hadden we de controle. In de finale brachten Anna Shackley, Marlen Reusser, Demi Vollering en Blanka Vas me perfect tot bij de laatste bocht, zoals het plan was. In de sprint zag ik Elisa Longo-Borghini al vanop 400 meter aangaan.”

“Ik wist dat de sprint was afgelopen indien ik meteen op die move zou reageren, dus ik zette me even recht en twijfelde even, waarna Alexandra Manly me voorbij kwam en ik op haar wiel sprong”, blikt Kopecky terug op haar sprint. “Maar vervolgens zette Elisa Balsamo vol aan vanop de andere kant en ze was gewoon sneller. In een sprint moet alles perfect verlopen, de tweede plek was uiteindelijk het hoogst haalbare.”

Goede generale 
Kopecky begon de Ceratizit Challenge met een vierde plaats in de ploegentijdrit en werd vervolgens nog twee keer vierde en dus tweede in de slotrit. Alleen in de koninginnenrit naar Colindres, gewonnen door de latere eindwinnaar Annemiek van Vleuten, kwam ze niet in het stuk voor. “Ik houd een goed gevoel over aan de afgelopen vijf dagen”, is dan ook haar conclusie. Kopecky richt zich nu op het WK in Australië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.