Kopenhagen wil Tour-start verplaatsen naar 2022
Wereldkampioen Mads Pedersen komt uit Denemarken - foto: Cor Vos
vrijdag 24 juli 2020 om 12:56

Kopenhagen wil Tour-start verplaatsen naar 2022

Kopenhagen ziet af van een Grand Départ van de Tour de France in 2021. De Deense hoofdstad kan niet tegemoetkomen aan de wensen van de ASO en UCI om de start met een week te vervroegen. De havenstad wil in 2022 alsnog de Tour-start binnenhalen, werd bevestigd aan WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens onze bronnen werken de ASO en Kopenhagen nu aan een deal om Le Grand Départ in de Deense hoofdstad met een jaar op te schuiven. De burgemeester van de stad – die tevens voorzitter is van het organiserend comité omtrent de Tour-start – heeft dat zojuist intern meegedeeld. Eerder deze week meldde Le Télégramme dat de Franse organisator ASO gesprekken heeft gevoerd met de Bretoense steden Lorient en Rennes, om daar de start in 2021 te organiseren.

De vervroegde start van de Tour de France heeft alles te maken met de Olympische Spelen. De wegwedstrijden vinden plaats in het beoogde laatste weekend van de Ronde van Frankrijk. Verzoeken van de ASO en de UCI om de wedstrijden te verplaatsen tot na de Tour, werd door het IOC in de wind geslagen. Daarop werd besloten de start van de Tour te verzetten van 2 juli 2021 naar 25 juni 2021. Kopenhagen kan in dat verhaal echter niet mee, omdat Denemarken op 28 juni een thuiswedstrijd op het EK voetbal speelt in de Deense hoofdstad.

Nu zet Kopenhagen dus in op een Tour-start in 2022.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.