Foutje, bedankt! Koplopers rijden verkeerd in het Critérium du Dauphiné
foto: Eurosport
vrijdag 7 juni 2024 om 16:29

Foutje, bedankt! Koplopers rijden verkeerd in het Critérium du Dauphiné

In de finale van de zesde etappe in het Critérium du Dauphiné hebben de koplopers een afslag naar links gemist. Hoewel de politie de goede weg aangaf, ging de jurywagen rechtdoor. Verwarring alom tot gevolg. Inmiddels vervolgen de koplopers de koers op het juiste parcours, maar ze hebben veel van hun voorsprong in moeten leveren.

Uit de herhaling was op te maken dat een seingever niet goed stond opgesteld. Daardoor reden politiemotoren en de wagen van de organisatie verkeerd en volgden de koplopers.

Thibault Guernalec leek de fout als eerste door te hebben. De Fransman van (Arkea-B&B Hotels) kneep vroeg in de remmen en keerde snel om, om weer op het parcours te geraken. Zijn medevluchters hadden er wat meer tijd voor nodig, maar enkele kilometers later werd het vijftal weer herenigd, op weg naar de slotklim van Le Collet d’Allevard (11,1 km aan 8,1%).

Het is niet de eerste keer dat renners verkeerd rijden tijdens een grote wielerkoers. Tijdens de recentste Ronde van het Baskenland was het nog Primoz Roglic die in de laatste meters van de openingstijdrit de verkeerde weg in sloeg. Ondanks het foutje wist hij de tijdrit nog wel te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.