Kopman Laurens De Plus: “Hopelijk heb ik opnieuw de benen van afgelopen woensdag”
Laurens De Plus - foto: Cor Vos
zondag 28 april 2019 om 09:50

Kopman Laurens De Plus: “Hopelijk heb ik opnieuw de benen van afgelopen woensdag”

Team Jumbo-Visma speelt vandaag in Luik-Bastenaken-Luik Laurens De Plus uit als kopman. De 25-jarige Belg werd eerder deze week nog vijftiende in de Waalse Pijl. “Hopelijk heb ik opnieuw de benen van afgelopen woensdag. Dan kan er een mooi resultaat uitkomen”, vertelde een nerveuze De Plus bij de start.

De Waalse Pijl voelde als een goede barometer. “Ik had een heel goed gevoel. Jammer dat ik pas vijftiende was. Ik had een beter gevoel dan die uitslag. Hopelijk valt er vandaag iets beter uit de bus.”

De Plus reed drie jaar geleden – in de door Wout Poels gewonnen editie – zijn eerste Luik-Bastenaken-Luik. Tijdens een uitgave die verreden werd in beestenweer, reed hij een verdienstelijke wedstrijd. “Ik denk daar nog wel eens aan terug. Dat geeft mij absoluut een boost. Dit zijn de edities die je herinnert”, aldus De Plus. Hij kijkt dan ook uit naar de wedstrijd van vandaag. “Het zal een epische editie worden. Ik heb veel motivatie.”

Hij start met rugnummer 153. Het eerste nummer binnen de ploeg is weggelegd voor Robert Gesink. “Ik denk dat dat logisch is gezien zijn palmares”, aldus De Plus. “Hij heeft een grotere naam dan ik en natuurlijk ook een beschermde rol. We gaan elkaar helpen in de finale.”

De Plus is overigens de enige Belg vandaag in de selectie van Jumbo-Visma. Floris De Tier is ziek afgehaakt en vervangen door Tom Leezer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.