Kraakt Tom Pidcock nu wel de Waalse Pijl-code? “Het is een verraderlijke koers”
foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2024 om 12:00

Kraakt Tom Pidcock nu wel de Waalse Pijl-code? “Het is een verraderlijke koers”

Het is al vaker voorgekomen dat de winnaar van de Amstel Gold Race ook de Waalse Pijl won. Dit jaar is die kans weer reëel. Tom Pidcock steekt in een uitstekende vorm en lijkt gemaakt voor de Muur van Hoei. “Maar ik heb het hier nog nooit goed gedaan”, klinkt het in gesprek met Cycling Pro Net.

De favoriet keek voor de start van de Waalse Pijl naar zijn eigen kansen. Hoe voelt Pidcock zich, drie dagen na zijn triomf in de Amstel Gold Race? “Het is altijd lastig om echt te genieten van een dergelijke overwinning, als je een paar dagen later alweer moet koersen. Maar dat weet je als je aan deze periode begint.”

“Ik voel me goed. Ik ben zeer goed hersteld van mijn inspanningen in de Amstel. Ik heb twee rustige dagen achter de rug, maar werd al wat rusteloos. Het is dus fijn om vandaag weer te kunnen koersen.”

Pidcock hoopt ook vandaag als eerste over de streep te komen, maar blaast niet te hoog van de toren. “Ik heb het hier nog nooit goed gedaan. Vorig jaar moest ik van ver komen en was ik ook niet echt hersteld van de Amstel. Dit jaar is het wel anders. Het is een verraderlijke en tactisch lastige wedstrijd. Er zijn meerdere renners die heel hard de Muur kunnen oprijden. We gaan het zien.”


Niets missen van de Waalse Pijl? Volg de koers hier in ons WielerFlits Liveblog!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.