Kragh Andersen vervangt Barguil in Milaan-San Remo
Foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
donderdag 16 maart 2017 om 14:55

Kragh Andersen vervangt Barguil in Milaan-San Remo

Warren Barguil zal zaterdag niet aan de start staan van Milaan-San Remo. De 25-jarige Fransman heeft nog teveel last van een enkelblessure die hij opliep tijdens Parijs-Nice, zo meldt zijn ploeg Sunweb.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Warren heeft een enkelblessure opgelopen, waarschijnlijk tendinitis in zijn kuitbeenspier,” legt teamarts Anco Boelens uit. “We halen hem uit de selectie voor Milaan-San Remo en gaan wat testen doen om er zeker van te zijn dat de blessure niet verergert. Een paar dagen zonder fiets zorgt voor voldoende tijd om te herstellen zodat Warren na een paar dagen de training weer zou kunnen hervatten.”

Barguil wordt bij Sunweb vervangen door Søren Kragh Andersen. De 22-jarige Deen – die vorige maand nog een rit in de Tour of Oman won – maakt zijn debuut in de lenteklassieker. Hij zal aanstaande zaterdag in dienst van kopman Michael Matthews rijden. “Hij kan goed de heuvels over en weet zijn teamgenoten goed te positioneren. Onze plannen voor zaterdag veranderen daardoor niet heel veel”, legt ploegleider Aike Visbeek uit.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2017 15:06
Dat lijkt me een logische keuze. Een uitstekende knecht (en misschien wel schaduwkopman).
16 maart 2017 15:18
Die kan hier in de toekomst zeker gaan scoren, dus niks mis met een beetje ervaring opdoen. Ik denk dat Andersen sowieso meer toevoegt in MSR dan Barguil.
16 maart 2017 16:08
Dat is een verbetering voor de ploeg!
16 maart 2017 16:09
Barguil reed in de slotetappe van P-N schijnbaar nauwelijks voor Matthews, ook al zouden de Sunweb kopmannen voor elkaar rijden. Goede vervanging.
16 maart 2017 20:21
Lijkt me ook een versterking, Barguil zie ik hier sowieso weinig klaarspelen.
16 maart 2017 21:03
Ok, ik ben een taalnazi, ik geef het toe. Bijna alle media doen het verkeerd, maar 'te veel' in bovenstaande context is niet één woord. Ga maar na, het is ook niet 'teweinig'.
16 maart 2017 21:56
Fransen zijn niet gewoon om te knechten(gaulisme), ben benieuwd of Sam wat heeft geleerd van zijn kopman in Parijs-Nice.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.