Krijgt Essen nog plekje op veldritkalender? “11 december is vrijgehouden”

Krijgt Essen nog plekje op veldritkalender? “11 december is vrijgehouden”

© Cor Vos

woensdag 17 maart 2021 om 15:03

Vorige week gaven we al een overzicht van de nieuwe crosskalender. Opvallend, daarop was Essen niet terug te vinden. “Er moeten nog wat formaliteiten vervuld worden”, vertelt organisator Luc Van Thillo. “Maar ons plekje is gereserveerd voor zaterdag 11 december.”

De Superprestige Gavere in februari, de Ethias Cross van Bredene in september en géén Ethias Cross Essen op de voorlopige kalender. Dat waren de meest opvallende vaststellingen. Maar organisator Luc Van Thillo vertelt ons overtuigd te zijn dat er ook in 2021-2022 gecrost zal worden in Essen.

“De UCI heeft ons wel laten weten dat er nog een aantal aanpassingen aan ons parcours moeten gebeuren”, aldus Van Thillo. “Maar dat zie ik eerder als een formaliteit. Zaterdag 11 december is op de meest recente kalender nog niet ingevuld. Dat wordt normaal onze datum.”

Of Essen net als de voorbije jaren deel uitmaakt van de Ethias Cross, weten we nog niet. Golazo, de organisatie achter de Ethias Cross, is nog volop bezig met de uitwerking van een kalender waarbij de wedstrijden een zo goed mogelijke spreiding over het volledige seizoen krijgen. In de loop van volgende maand zou daarover meer informatie volgen.

Vorig jaar won Mathieu van der Poel de Ethias Cross in Essen bij de mannen, terwijl Marianne Vos de beste vrouw was.

Essen – foto: Cor Vos © 2020

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.