Kris Boeckmans paste voor Bessèges maar is klaar voor Oman

Door , dinsdag 12 februari 2019 om 17:46
Kris Boeckmans paste voor Bessèges maar is klaar voor Oman

©Cor Vos

Kris Boeckmans heeft zijn seizoensstart gemist. De prof van het Franse ProContinentale Vital Concept – B&B Hotels moest wegens een buikgriepje forfait geven voor de Ster van Bessèges. Ondertussen is de Antwerpenaar hersteld. Zaterdag gaat hij van start in de Ronde van Oman.


Vorige donderdag begon kopman Bryan Coquard uitstekend aan het seizoen met winst in de openingsrit van de Ster van Bessèges. In Beaucaire sprintte de Fransman sneller dan Modolo, Barbier, Sarreau en Laporte. Kris Boeckmans genoot mee van de overwinning, weliswaar van op het thuisfront in België.

“In de aanloop naar deze eerste rittenkoers van het seizoen werd ik geveld door een buikgriepje”, vertelt Boeckmans ons. “Niet super ernstig, maar ik wilde in deze fase van het seizoen niets forceren, dus koos ik ervoor om thuis te herstellen en verder te trainen. Intussen ben ik opnieuw gezond en wel. Ik reis straks, zoals gepland, af naar Oman waar ik aan mijn seizoen begin.”

In Oman rekenen op ritwinst Coquard
Ook in Oman is Bryan Coquard de absolute kopman bij Vital Concept. “Hopelijk kunnen we in Oman hetzelfde – of wie weet beter – doen dan een jaar geleden. Toen wonnen we met Bryan de openingsrit. Bovendien uitgerekend op mijn verjaardag (Boeckmans wordt morgen trouwens 32, red). Dat was toch een topmomentje. Ook nu rekenen we op ritwinst. Het mogen er ook twee zijn.”

Boeckmans stoomt zich in Oman klaar voor het Vlaamse openingsweekend. In de Omloop gaat hij niet van start, wel in Kuurne-Brussel-Kuurne. “En twee dagen later volgt de Grand Prix Samyn, de Waalse semi-klassieker die ik in 2015 nog op mijn palmares schreef.  Op de rest van mijn voorjaar heb ik voorlopig nog geen duidelijk zicht. Afwachten hoe mijn eerste wedstrijddagen verlopen en zien of de conditie aanvaardbaar is…”

Net vader geworden
Nog dit: ook al reed Boeckmans nog geen kilometer in competitie, toch heeft hij in 2019 al een eerste grote overwinning op zak. Begin deze maand beviel zijn Canadese vriendin Marie van zoontje Alec.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.