Kris Wouters nieuwe ploegleider Creafin-Fristads

maandag 13 juli 2020 om 18:08
Kris Wouters nieuwe ploegleider Creafin-Fristads

Kris Wouters, links - foto: Cor Vos

Kris Wouters heeft een nieuwe job gevonden nadat hij in januari moest vertrekken bij Telenet-Baloise. Hij wordt per direct ploegleider van de vrouwenploeg Creafin-Fristads en zal ook de beloften begeleiden. Wouters gaat er samenwerken met Camiel van den Bergh.

Wouters geeft in het persbericht aan dat hij blij is weer te kunnen werken. “Het feit dat ik terecht kom in een omgeving die ver staat op het gebied van training en performance, en dat ik ook mijn ding kan doen als coach, is belangrijk”, zegt hij. “Het feit dat ik met elites en jeugd kan werken bij zowel dames als heren maakt dit een ideaal plaatje.”

Naast zijn werk binnen Creafin-Fristads zal Wouters ook een rol spelen binnen de beloftenstructuur van de broers Roodhooft (met ook Alpecin-Fenix, IKO-Crelan en 777 CX). Hij zal zich bezighouden met de begeleiding van alle beloften, om ze zo klaar te stomen voor de profs.

‘Nood aan iemand zoals Kris’
De komst van Wouters biedt Camiel van den Bergh ook meer ruimte. “Er was nood aan iemand zoals Kris”, zegt hij. “In het verleden is bij ons gebleken dat een tandem prima kan werken, en ik was voorstander om opnieuw op die manier aan de slag te gaan. Temeer daar ik vanaf nu ook de dames van 777 onder mijn hoede heb.”

Wouters begon in 2007 als ploegleider van het APB Cycling Team, zeg maar de tweede ploeg van toenmalig manager Hans van Kasteren. Later verhuisde Wouters naar het Young Telenet Fidea Cycling Team om op 1 januari 2014 voltijds in dienst te treden bij het hoofdteam Telenet-Fidea, ondertussen Telenet-Baloise. Daar vertrok hij in januari door een verschil in visie met teambaas Sven Nys.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.