Kristallen Fiets: Thibau Nys verkozen tot beste jongere
foto: Cor Vos
maandag 14 december 2020 om 08:21

Kristallen Fiets: Thibau Nys verkozen tot beste jongere

Thibau Nys is in de Week van de Kristallen Fiets verkozen tot Jongere van het Jaar. De regerende juniorenwereldkampioen veldrijden kreeg 532 punten, precies honderd meer dan nummer twee Jordi Meeus. Henri Vandenabeele werd derde.

Nys (18) won vorig crossseizoen liefst bijna 85 procent van zijn wedstrijden. Van de 26 veldritten waar hij aan meedeed, keerde hij 22 keer met de hoofdprijs terug naar huis. Naast het WK in Dübendorf zegevierde hij ook tijdens het EK in Silvelle, het BK in Antwerpen en in zeven manches om de Wereldbeker. “Dit betekent wel iets. Het is niet zomaar een trofee”, reageerde de jonge veldrijder tegen Het Laatste Nieuws. “Dit is heel plezant, absoluut.”

De verkiezing van de Jongere van het Jaar maakt deel uit van de uitreiking van de Kristallen Fiets, waarvan de organisatie in handen is van Het Laatste Nieuws en VTM. De bekendmaking van alle winnaars vindt dit jaar verspreid over vijf dagen plaats. Zondag werd al bekend dat Tim Declercq voor het derde jaar op rij de Kristallen Zweetdruppel won. In de komende dagen worden nog de Ploegleider van het Jaar, de Kristallen Fiets voor vrouwen en voor mannen uitgereikt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.