Kristian Sbaragli in gesprek met meerdere ploegen voor 2024
Sbaragli reed bij Alpecin-Deceuninck twee keer de Tour en een keer de Giro - foto: Cor Vos
Nick Doup
maandag 16 oktober 2023 om 11:30

Kristian Sbaragli in gesprek met meerdere ploegen voor 2024

Kristian Sbaragli is nog altijd op zoek naar een nieuwe ploeg voor 2024, nadat hij geen nieuw contract kreeg van Alpecin-Deceuninck. Na vier jaar verlaat hij de Belgische ploeg in goede harmonie. “Dit kan gebeuren”, aldus de 33-jarige Italiaan tegen WielerFlits. “Maar het was geen verrassing voor mij.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eerder deze week maakte Alpecin-Deceuninck de gehele selectie voor het WorldTeam van 2024 bekend. Daarin was geen plek voor Sbaragli, maar de oud-renner van Dimension Data en Israel Cycling Academy was daar al lange tijd van op de hoogte. “We hebben de laatste maanden veel gesproken. Het project van de ploeg is de komende jaren wat anders”, geeft Sbaragli aan.

“De laatste vier jaar heb ik echt genoten hier. Ik ga de ploeg verlaten, maar met goed gevoel en mooie herinneringen. Dat is van beide kanten zo, maar ook dat is wielrennen”, vertelt hij.

Bij Alpecin-Deceuninck sluiten ze zich bij de woorden van Sbaragli aan. De ploegleiding laat ons weten dat zijn leeftijd een rol speelde in het besluit, maar dat ze met hem vooral afscheid nemen van ‘een goede renner en fraaie man’.

Waar we Sbaragli in 2024 gaan zien koersen, is nog onbekend. “Ik heb nog niets getekend, maar ik hoop iets te vinden wat acceptabel is voor mijn toekomst. Ik ben ook nog relatief jong, of in ieder geval niet superoud, maar ik wil ook niet koersen om te koersen. Stoppen is altijd een optie, maar ik wil dat graag voorkomen. Daarom moet ik goed kijken welke ploeg en welk project bij mij past. Er lopen nog gesprekken, maar er is nog niets getekend.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.