Kristoff: “Peloton duldt geen partydrugs”
woensdag 16 december 2015 om 09:27

Kristoff: “Peloton duldt geen partydrugs”

Alexander Kristoff heeft hard uitgehaald naar diens (voormalig) ploeggenoot Luca Paolini. “Als je naar hem kijkt, is het misschien wel de persoon die tot dergelijke zaken in staat is”, oordeelt de Noor tegenover Cyclingnews. Paolini werd tijdens de Tour de France betrapt op cocaïne en is voorlopig geschorst.

Groot verlies
Ondanks de harde woorden, baalt Kristoff wel van het wegvallen van de Italiaan. “Het is een groot verlies want hij was een van onze sterkste pionnen voor het voorjaar. Hij heeft heel wat grote wedstrijden gewonnen, zoals Gent-Wevelgem. Dat was een van de hoogtepunten uit zijn carrière, zeker ook gezien de speciale koersomstandigheden. Sinds ik bij de ploeg ben, heeft Luca echt geholpen om resultaten te halen. In Milaan-San Remo trok hij mij werkelijk naar de streep. Hij is dus een groot verlies. Uiteraard kan je in een peloton geen mensen toestaan die partydrugs gebruiken. We moeten de regels respecteren en wat niet toegestaan is, mag je niet doen.”

‘Geen B-staal aangevraagd’
“Ik wist dat hij met slaapproblemen kampte en moeilijk wakker geraakte”, gaat de Noor  verder. “Hij slikte misschien pillen om te kunnen slapen, maar ik was in shock toen ik vernam dat hij aan de cocaïne zat. Als je naar hem kijkt, is het misschien wel de persoon die tot dergelijke zaken in staat is. Ik was in ieder geval niet op de hoogte. Achteraf bekeken, is het misschien niet zo’n grote verrassing. Al denk ik niet dat hij in wedstrijden gebruikte.” Kristoff sprak Paolini na het incident niet meer. “Zijn Engels is niet zo goed. Hij vroeg niet om een B-staal, hij zal dus wel weten dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Ik weet niet precies hoe de zaak evolueert, ik heb er in ieder geval niet veel meer over gehoord.”

Katusha heeft echter aangegeven open te staan voor de terugkeer van Paolini, die nog een contract heeft tot eind 2016. In dat geval zullen de uitspraken van Kristoff een saillant detail zijn.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
16 december 2015 10:13
Ik persoonlijk zou veel meer in shock zijn als er sprake zou zijn van echte doping. Daar zouden de renners meer open over moeten praten.

on topic: en als hij naar Boonen kijkt, wat denkt hij dan .....
16 december 2015 10:35
partydrugs? ik dacht dat we het erover eens waren dat er een bloedtransfusie plaatsgevonden had. maar goed, Kristoff ziet dus wel een snuiver in Paolini.
@billi:
Boonen nam zijn snuiufjes buiten seizoen, dus niet in het peloton.
16 december 2015 10:58
@achtpuntzes klopt idd wat betreft die bloedtransfusie, maar dat kan Kristoff natuurlijk moeilijk zeggen.
16 december 2015 11:08
Ben je buiten het seizoen géén snuiver? Want ook in geval van een bloedtransfusie als boosdoener in/voor de Tour moet die coke toch echt eerst in dat bloed terecht komen.
16 december 2015 11:23
wel lef als je een dikke snor met baard draagt wanneer je een snuiver bent. je moet steeds goed opletten de coke er helemaal uit te wassen.
16 december 2015 12:12
@8.6
Wie waren het erover eens?
16 december 2015 12:20
@ikbeprocycling
Hij heeft zeker lef gehad met zijn baard, want cocaine blijft maandenlang te traceren in de haren (haar 'absorbeert' de chemicaliien die in cocaine zitten). Vandaar ook het blonderen van haren (maakt haren kapot) en het kaal scheren (ook een tijdje zeer populair geweest).
16 december 2015 12:27
Raar statement. Hoezò spreekt hij voor het 'peloton' ? Heeft ie n enquête gedaan ofzo ? En hoezò is Paolini achteraf n 'logische snuiver' ? Lekker respectvol tov van je beste knecht om zelf een wit voetje te halen als brave borst.

Totaal onnodig en oncollegiaal statement, Kristoff -99
16 december 2015 12:29
Renners zijn ook mensen, willen ook eens pret, als je van die gebruiks 1 euro zou krijgen moest nooit meer werken
16 december 2015 12:46
@8.6: we waren het er over eens? Geef me eens een link naar de opmerkingen van het CONI of het WADA die in die richting wijzen? Of ben je ongefundeerd aan het beschuldigen?

Volgens mij is niemand er over eens, alleen sommigen vinden cocaïne niet spannend genoeg en dus willen ze graag doen alsof er een bloedtransfusie was. Dan kunnen ze namelijk "ik wist het wel!" roepen.


Ontopic: partydrugs in het peloton kunnen niet en moeten worden aangepakt. Maar wel snel, met snel een duidelijke uitspraak. En niet worden behandeld als EPO, de straf kan best lager.
16 december 2015 13:22
Quote:
Maar wel snel, met snel een duidelijke uitspraak. En niet worden behandeld als EPO, de straf kan best lager.

Staat op de lijst van verboden middelen , de gebruiker weet wat hij doet en zit dus fout.
Al dat gepraat van lagere straf slaat nergens op , op overtreding A staat straf B verder niet over l*llen.
16 december 2015 13:43
Alle prikkers die ooit partydrugs gebruikt hebben verbannen van dit forum.
16 december 2015 14:30
@US: maar dat op elke overtreding dezelfde straf staat is vrij belachelijk. Hebben we gelukkig in het gewone (straf)recht ook niet.
16 december 2015 14:36
Een sportman hoort geen coke te snuiven, simpel. Dus wat Kristoff zegt klopt.. En als Kristoff zegt dat hij het had kunnen verwachten van hem dan mag hij dat gewoon zeggen, tis ten slotte zijn ploegmaat en hij zal hem beter kennen dan wij
16 december 2015 14:39
@ Purito & Hakkie2:
misschien heb ik me wat verkeerd uitgedrukt, maar in de discussie over dit onderwerp waren de meesten hier het erover eens dat een bloedtransfusie veel logischer zou zijn dan snuiven op de fiets of 's-avonds in t hotel feestje bouwen tijdens de Tour. maar wie weet is Paolini wel degelijk een coke-junk.
16 december 2015 15:08
@Hakkie2
Bij het wielrennen heb je spelregels , bij het normale leven gedragsregels (wetten) kijk ik hoef niet te gaan wielrennen maar als ik het doe heb ik me aan hun spelregels te houden daar teken ik voor , met het normale leven is het iets anders , dat moet je wel leven en daarom zijn er wetten gemaakt.
16 december 2015 16:34
To snif or not to snif, that's the question ;)
16 december 2015 16:43
@US: lees mijn opmerking dan als de wens dat de spelregels worden aangepast. Desnoods levenslang op EPO, maar op cocaïne vind ik een lagere straf dan de standaard 2 of 4 jaar wel gepast.

@8.6: blijkbaar zou het zijn ploeggenoot niet verbazen als Paolini wel gebruikt tijdens de Tour. Eerlijk gezegd lijkt hij me daar inderdaad wel een type voor, al ken ik hem niet goed genoeg om dat zeker te weten. Ik neem maar aan dat Kristoff dat niet voor niets zegt, het aanvallen van je ex-ploeggenoot is toch niet echt gebruikelijk.
16 december 2015 17:00
Als een sportman in zijn vrije tijd partydrugs wil snuiven is dat vooral zijn zaak en niet van iemand anders.
16 december 2015 17:24
@8.6: stellen dat Boonen buiten het wielerseizoen gebruikte is foutief, er zijn 3 positieve testen bekend, waarvan 1 aan de vooravond van de ronde van belgie 2008, waar hij dat jaar in een etappe als eerste over de lijn kwam.
16 december 2015 20:49
zaak paolini: uci schiet nu in actie
17 december 2015 00:12
Hmm, coke in zijn bloed door een transfusie van bloed van buiten het seizoen. Het kan er bij mij niet in dat een coke-gebruiker zich tijdens het seizoen kan inhouden en dan ineens niet meer snuift, coke is nogal verslavend en dat laat je niet zomaar staan. Komt nog bij dat je toch mag aannemen dat als ze een transfusie doen, ze het bloed wel eerst even testen op wat verboden middelen of tenminste op de kwaliteit. Dan komt de coke zo naar boven drijven en ga je dat bloed dus niet toedienen.
Ik denk dat meneer Paolini gewoon coke verslaafd is en ik hoop dat hij daar snel goede hulp bij krijgt.
En over coke verslaafden gesproken: volgens mij is Boonen de enige renner die (minimaal) drie keer is betrapt en niet voor het leven is geschorst. Toch ongelooflijk als je een geloofwaardiger wielrennen wilt...
17 december 2015 00:57
Nee komop zeg, functionele drugs okee, maar recreatieve drugs, nee dat dulden we niet ;)
17 december 2015 07:59
Romans: Kristoff krijgt van jou -99 wegens de titel van het artikel (voor het hele peloton spreken). Echter doet Kristoff dat niet wanneer je de quote in het artikel leest.
"Uiteraard kan je in een peloton geen mensen toestaan die partydrugs gebruiken. We moeten de regels respecteren en wat niet toegestaan is, mag je niet doen."
17 december 2015 08:54
Wat een bijzonder lompe opmerkingen weer hier. Ja coke is verslavend, maar het is echt niet zo dat als je het bijvoorbeeld tijdens het voorseizoen een aantal maal doet, je er ook tijdens de Tour niet vanaf kan blijven. Mensen, houd alsjeblieft je mond over zaken waar je niets vanaf weet. Verder vind ik de bloedtransfusie theorie nog altijd realistisch, maar dat kan natuurlijk nooit bewezen worden. Tenslotte spreek ik mijn vurige hoop uit Paolini weer als renner terug te zien in het peloton. Wat een baas, met of zonder coke.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.