Kristoff te sterk voor Mørkøv en Viviani in ochtendrit Ronde van Slowakije

Kristoff te sterk voor Mørkøv en Viviani in ochtendrit Ronde van Slowakije

foto: Cor Vos

woensdag 18 september 2019 om 12:36

Alexander Kristoff heeft de openingsrit in de Ronde van Slowakije op zijn naam geschreven. De Noor van UAE Emirates was in Bardejov een stuk sterker dan Michael Mørkøv en Elia Viviani, die het podium completeerden.

Deceuninck-Quick-Step domineerde in 2018 de Ronde van Slowakije. Een jaar later hoopt The Wolfpack het kunstje uit 2018 te herhalen. Echter, de concurrentie is met vier andere WorldTour-teams aan de start sterker dan vorig jaar.

Woensdagmorgen stond etappe 1a op het programma. Een vlakke etappe van en naar Bardejov bood kansen aan de sprinters. Toch probeerden zes coureurs een massasprint te ontkomen door mee te springen met de vroege vlucht.

Zes vluchters krijgen geen grip op de etappe
Rasmus Bøgh, Alexandre Delletre, Erik Fetter, Florian Kierner, Kenny Molly, en Anders Skaarseth reden een voorsprong van twee minuten bij elkaar, maar hadden snel door dat hun voorsprong werd gecontroleerd door het peloton, waar Groupama-FDJ en Deceuninck-Quick-Step de dienst uitmaakten.

Kristoff wint met overmacht
Met nog tien kilometer te gaan werden zij dan ook weer teruggepakt, waarna een massasprint het verdict van de etappe bleek te zijn. In de met kasseien belegde finishstraat was het vervolgens Kristoff die het duo van Deceuninck-Quick-Step, Mørkøv en Viviani, met overmacht voorbleef.

Vanmiddag start de Noor in de leiderstrui aan etappe 1b. Een tijdrit over 7,5 kilometer zal bepalen wie er donderdag met de leiderstrui om de schouders aan de tweede etappe mag beginnen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.